Άλλα αθλήματαΠόλο

Οι προτάσεις της ΚΟΕ για την επανεκκίνηση των αγώνων

Τις τεκμηριωμένες προτάσεις της ΚΟΕ για την επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας στα αθλήματα του υγρού στίβου κατέθεσε στη τηλεδιάσκεψη των αθλητικών φορέων ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ ανέφερε στον Λευτέρη Αυγενάκη επιγραμματικά τους άξονες του Συστήματος Ελέγχου Προπόνησης Αθλητών Εθνικών Ομάδων, εφαρμογής που ήδη η ΚΟΕ επεξεργάζεται πριν την έλευση της πανδημίας του κορονοϊού και βασίζεται:

*Στην καταχώρηση, κάθε ημέρα, της κατάστασης της υγείας των αθλητών.

*Στη δυνατότητα εισόδου των αθλητών, στην εφαρμογή αυτή, μέσω υπολογιστή ή κινητού τηλεφώνου.

*Στην ενημέρωση, από πλευράς αθλητών, για την κατάσταση της υγείας τους, μέσω του ερωτηματολογίου που θα συντάξει η Υγειονομική Επιτροπή.

*Στη δυνατότητα της εφαρμογής, να λαμβάνει υπόψιν της προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, τα οποία και θα καταχωρούνται χωρίς όνομα, αλλά μόνο με τον αριθμό αστυνομικής ταυτότητας.

*Στην ενημέρωση του υπεύθυνου γιατρού της ΚΟΕ, όπου και όταν χρειάζεται.

*Στην ενημέρωση της Υγειονομικής Επιτροπής από γιατρό, όπου και όταν χρειάζεται.
Όπως εκτιμάται, η εφαρμογή αυτή θα είναι έτοιμη σε δέκα ημέρες.

Σ’ ότι αφορά την προετοιμασία των αθλητών, η ΚΟΕ πρότεινε:

*Πριν την έναρξη των προπονήσεων, υποβολή σε τεστ για COVID – 19 όλων των αθλητών / τριών και των προπονητών τους, με τη διευκρίνιση για το ποιος καλύπτει το συγκεκριμένο κόστος.

*Την παροχή οδηγιών, από πλευράς της Υγειονομικής Επιτροπής, σε αθλητές και προπονητές, για τη χρήση των αθλητικών χώρων όπου κινούνται και προετοιμάζονται.

*Τον ορισμό υπευθύνου από την Υγειονομική Επιτροπή για την τήρηση των όρων χρήσης των αθλητικών χώρων.

Επί πλέον, τέθηκαν τα ερωτήματα για τη δυνατότητα κλειστών και ελεγχόμενων δομών, για την προετοιμασία των αθλητών / τριών, καθώς, επίσης, για την κάλυψη του κόστους της καθημερινής και απαραίτητης απολύμανσης των αθλητικών χώρων.

Για τα ερασιτεχνικά σωματεία, η ΚΟΕ ζήτησε:

*Άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων, πάντοτε σύμφωνα με τις οδηγίες και τις συνθήκες που επιβάλλουν τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα.

*Οικονομική ενίσχυση των σωματείων από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και πάγωμα / ρύθμιση των οφειλών τους για το 2020.

*Απαλλαγή των σωματείων από την καταβολή των χρηματικών ποσών για τη χρήση των κολυμβητηρίων, είτε εκείνα ανήκουν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, είτε στους Δήμους, τουλάχιστον μέχρι τέλους του 2020.

*Υγειονομική βοήθεια, όση και όπου απαιτείται, από την Πολιτεία, στους αθλητές, τους προπονητές και γενικά σε όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται και μετέχουν στην αθλητική δραστηριότητα.

Ετικέτες
autovision

Διαβάστε επίσης

Back to top button
Close