Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη στην Super League

Στις 11:00 η τηλεδιάσκεψη της Super League εν αναμονή και των αυριανών ανακοινώσεων της κυβέρνησης την Πέμπτη.

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η σημερινή τηλεδιάσκεψη της Super League για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος. Οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ θα κληθούν να αποφασίσουν για την ολοκλήρωση της σεζόν με την διεξαγωγή τουλάχιστον των playoffs, ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από τις εξαγγελίες που θα κάνει η κυβέρνηση την Πέμπτη το απόγευμα (18:00).

Όσα ανακοινώθηκαν χθες, περί ατομικών προπονήσεων και μόνο σε ανοιχτούς χώρους από την ερχόμενη Δευτέρα, δεν ευνοούν την άμεση επανέναρξη. Ωστόσο το πιθανότερο σενάριο θέλει η κυβέρνηση να ανακοινώνει πως τα αθλητικά κέντρα των ΠΑΕ θα ανοίξουν για ατομικές προπονήσεις (ή σε πολύ μικρές ομάδες ατόμων) στις 11 Μαΐου και στις 18 του μήνα να αρχίσουν οι ομαδικές προπονήσεις. Σε αυτή την περίπτωση τα αποδυτήρια θα είναι κλειστά και οι παίκτες θα αναχωρούν για τα σπίτια τους χωρίς να κάνουν ντους, για λόγους υγιεινής.

Εφόσον αυτό επιβεβαιωθεί και δεν υπάρξει στην πορεία κανένα πισωγύρισμα, υπάρχουν οι προϋποθέσεις μετά από μια περίοδο προετοιμασίας 3-4 εβδομάδων να αρχίσουν τα playoffs στα μέσα Ιουνίου και να ολοκληρωθούν στα τέλη Ιουλίου. Αν, αντιθέτως, τα αθλητικά κέντρα μείνουν κλειστά και μετά τις 18 Μαΐου, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα και το οριστικό λουκέτο δεν είναι καθόλου απίθανο.

Όσον αφορά στα play out, υπάρχει μια τάση από αρκετές ομάδες να μην διεξαχθούν και να μην υπάρξει υποβιβασμός, αλλά με αναδιάρθρωση να φτάσουν οι ομάδες τη νέα σεζόν στις 16 ξανά! Σε αυτό το ενδεχόμενο είναι κάθετα αντίθετη η Nova, ενώ και η FIFA με την UEFA φέρονται να προτιμούν μείωση και όχι αύξηση των ομάδων.

Σήμερα, επίσης, θα υπάρξει επαφή της Super League με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών για το θέμα της μείωσης των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών. Οι σχέσεις των δύο πλευρών έχουν διαταραχθεί μετά την έντονη αντίδραση των παικτών στην απόφαση να «παγώσουν» όλες οι προσφυγές κατά ΠΑΕ για οφειλόμενα μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

πηγή: sport-FM

Διαβάστε επίσης

Back to top button