Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Δικαίωση Παναιτωλικού – «Σβήστηκε» και το πρόστιμο για τον αγώνα με τον ΟΦΗ

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δικαίωσε τον Παναιτωλικό και έσβησε και το πρόστιμο των 300.000 ευρώ για τον στοιχηματισμό Κουτσοσπύρου, στον αγώνα με τον ΟΦΗ. #slgr #panaitolikosfc #oficretefc #πρόστιμο #ΕΠΟ #season2022_2023

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δικαίωσε τον Παναιτωλικό και έσβησε και το πρόστιμο των 300.000 ευρώ για τον στοιχηματισμό Κουτσοσπύρου, στον αγώνα με τον ΟΦΗ.

Τέλος καλό για τον Παναιτωλικό, και πλήρης απαλλαγή στην υπόθεση του στοιχηματισμού του Κουτσοσπύρου, στον αγώνα με τον ΟΦΗ.

Η ομάδα του Αγρινίου είχε απαλλαχθεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας από την ποινή του υποβιβασμού και της είχε επιβληθεί πρόστιμο 300.000 ευρώ.

Η επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ λοιπόν, «έσβησε» και το πρόστιμο αφού έκρινε ότι δεν υπήρχε χειραγώγηση αγώνα και επέβαλε στον πρώην αξιωματούχο της ΠΑΕ, Χρήστο Κουτσοσπύρο, ποινή αποκλεισμού από το ποδόσφαιρο για δύο έτη σύμφωνα με το άρθρο 28 του Κώδικα Δεοντολογίας για απαγόρευση στοιχηματισμού.

Επίσης, απάλλαξε τον Κορνέλιους που είχε δεχθεί την επίμαχη κίτρινη κάρτα και είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο 20.000 ευρώ αν και το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής δεν είχε προτείνει καν ποινή.

«Το Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο υιοθέτησε πλήρως τους πραγματικούς και νομικούς ισχυρισμούς μας όπως αυτοί κατατέθηκαν, δεχόμενο έτσι ότι δεν υπήρξε χειραγώγηση και ως εκ τούτου δεν υπήρχε καμία ευθύνη της ΠΑΕ οπότε η πλήρης απαλλαγή αποτελούσε μονόδρομο για την Επιτροπή Εφέσεων» δήλωσε στο SDNA, ο εκ των δικηγόρων του Παναιτωλικού, Γιάννης Βοσκόπουλος (οι άλλοι δύο ήταν ο Σοφοκλής Πιλάβιος και ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος).

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έλαβε κατά την τελευταία της συνεδρίαση την παρακάτω απόφαση.

Δέχεται τυπικώς και κατ’ ουσίαν τις εφέσεις των: 1) ΠΑΕ Παναιτωλικός, 2) Derek-Austin Cornelius και, 3) Χρήστου Κουτσοσπύρου.

Εξαφανίζει την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Αποφαίνεται ότι η ΠΑΕ Παναιτωλικός και ο Derek-Austin Cornelius δεν κρίνονται πειθαρχικώς ελεγκτέοι, ως υπαίτιοι των παραβάσεων των διατάξεων των άρθρων 26, 27 και 29 του Κώδικα Δεοντολογίας.

Αποφαίνεται ότι ο Χρήστος Κουτσοσπύρος κρίνεται πειθαρχικώς ελεγκτέος, ως υπαίτιος της παράβασης των διατάξεων του άρθρου 28 του Κώδικα Δεοντολογίας και του επιβάλλει την ποινή της απαγόρευσης να εκτελεί οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το άθλημα του ποδοσφαίρου για 2 έτη.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button