ΓενικάΤοπικές Ειδήσεις

Χαρδαλιάς: Τι δεν επιτρέπεται από αύριο Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Τι είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς για τα πράγματα που δεν επιτρέπονται από τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020 - Πού είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για πολίτες και εργαζόμενους.

Μιλώντας στην καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε για το τι δεν επιτρέπεται από αύριο, Δευτέρα 4 Μαΐου 2020.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ότι από αύριο στις 06.00 το πρωί καταργούνται τα SMS και το έγγραφο μετακίνησης και οι πολίτες είναι ελεύθεροι να μετακινούνται εντός της περιφέρειας όπου διαμένουν, αλλά όχι εκτός αυτής.

«Ποτέ να μην περάσουμε ξανά μια τέτοια περίοδο που ολοκληρώνεται αύριο. Πέρασαν 42 μέρες που ολοκληρώνονται αύριο στις 06.00 το πρωί. 1.008 ώρες ολοκληρώνονται αύριο, στις οποίες αποδείξαμε ότι οι Έλληνες είμαστε ικανοί για το καλύτερο» ανέφερε. Και πρόσθεσε: «Το νέο και πιο δύσκολο στοίχημα είναι να μείνουμε ασφαλείς. Ο ιός είναι εδώ, δίπλα μας. Μπορεί να τον έχει ο καθένας. Αυτός ο ιός στοίχησε ζωές και ευθύνεται για την αγωνία, όλο αυτό το διάστημα. Από αύριο καλούμαστε να υψώσουμε νέο τείχος απέναντι στον ιό που θα κρίνει την τελική έκβαση της μάχης».

«Τηρούμε τους κανόνες; Πλησιάζουμε μέρα με τη μέρα στο μεγάλο μας στόχο για νίκη απέναντι στην πανδημία. Αν δεν τηρήσουμε πίσω θα γυρίσουμε πίσω. Σας καλώ να πάρουμε πίσω τις ζωές μας. Να το κάνουμε με τους όρους που έχουμε πει. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Όχι στις άσκοπες μετακινήσεις και σε εκείνες εκτός του νομού μας» ανέφερε ακόμη.

Χαρδαλιάς για τη χρήση μάσκας – Πού είναι υποχρεωτική
«Η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες στα Μέσα Μεταφοράς, στα ταξί, στα ασανσέρ, στα νοσοκομεία, για τους εργαζομένους στα σούπερ μάρκετ, στα ιατρεία, στα κομμωτήρια, στα κέντρα αισθητικής».

Και ξεκαθάρισε: «Μασάζ, ατομικές προπονήσεις δεν επιτρέπονται. Αν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο θα βεβαιώνονται διοικητικά πρόστιμα».

Πηγή: athensvoice

Διαβάστε επίσης

Back to top button