Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Δόβελος: «Αυτά ισχύουν αν πάρει νέο ΑΦΜ ο Ηρακλής»

Ο φοροτεχνικός, Γιάννης Δόβελος, ανέλυσε τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση που ο Ηρακλής αγοράσει ΑΦΜ άλλης ομάδας, τονίζοντας πως θα παίξει ρόλο αν θα υπάρχει συσχέτιση με την παλιά ΠΑΕ.

Ο Ηρακλής εξετάζει την αγορά ΑΦΜ ομάδας που αγωνίζεται στις επαγγελματικές κατηγορίες και ο φοροτεχνικός Γιάννης Δόβελος, ανέλυσε το τι θα συμβεί με τα χρέη της παλιάς ΠΑΕ στην περίπτωση που οι «κυανόλευκοι» επιστρέψουν στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Βάσει του ΚΑΠ σε συνδυασμό με τον νόμο που ισχύει από το Σεπτέμβριο του 2016 και τροποποιήθηκε το 2019, σε περίπτωση που ΠΑΕ υποβιβάζεται και τίθεται σε καθεστώς εκκαθάρισης, η νέα ΠΑΕ που την ακολουθεί αναλαμβάνει τα χρέη της παλιάς κατά 50%. Βέβαια και οι πιστωτές πρέπει να έχουν ενημερώσει την ΕΠΟ μέχρι 28/2/2020. Τα χρέη προς το Δημόσιο πάνε σε ποσοστό 100% στη νέα ΠΑΕ.

Τώρα αν ο Ηρακλής πάρει ένα άλλο ΑΦΜ και δεν αναβιώσει η παλιά ΠΑΕ, εδώ παίζει αν θα συσχετίσουν το όνομα, τη φανέλα με την παλιά ομάδα. Η FIFA δε δέχεται αν η μητέρα εταιρία δεν έχει σχέση με τον σύλλογο. Αυτό συνέβη με τον Άρη. Βέβαια, η FIFA εξετάζει τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έχουν προσφύγει σε αυτή, όχι όσους δεν έχουν προσφύγει. Άρα πρέπει να ερευνηθεί αν υπάρχουν τέτοιες υποθέσεις κι αν έχουν αναγγελθεί πιστωτές στην ΕΠΟ».

Πηγή: Metropolis 95.5 FM

Διαβάστε επίσης

Back to top button