Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Της αμύνης τα παιδιά είναι… σκόρερ

Μπορεί το γκολ να είναι δουλειά των επιθετικών, ωστόσο το ύψος ή η ψυχραιμία ενός αμυντικού, μπορεί να τον αναδείξει σε δεινό σκόρερ. #slgr #pasgianninafc #olympiacosfc #aekfc #oficretefc #αμυντικοί #slgrinterwetten #season2021_2022

Μπορεί το γκολ να είναι δουλειά των επιθετικών, ωστόσο το ύψος ή η ψυχραιμία ενός αμυντικού, μπορεί να τον αναδείξει σε δεινό σκόρερ.

Και φέτος αρκετοί αμυντικοί βρίσκουν δίχτυα.

Πρώτος ο Ροντρίγκο Ναουέλ Εραμπούσπε, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΣ Γιάννινα, που έχει πετύχει έξι γκολ χάρη σε ισάριθμα πέναλτι, που έχει εκτελέσει.

Το ύψος του έχει εκμεταλλευθεί με τον καλύτερο τρόπο ο Παπέ Σισέ.

Ο Σενεγαλέζος αμυντικός του Ολυμπιακού έφτασε τα πέντε γκολ με το ξεκίνημα των Playoffs και μάλιστα έχει πετύχει τέσσερα με κεφαλιά. Συναγωνίζεται για την πρώτη θέση των σκόρερ με κεφαλιά τον συμπαίκτη του επιθετικό Τικίνιο.

Τρία γκολ έχει πετύχει ο Όγκνιεν Βράνιες της ΑΕΚ.

Μάλιστα ο 33χρονος Βόσνιος είναι και ο μοναδικός κεντρικός αμυντικός στην ιστορία του πρωταθλήματος, που έχει κάνει χατ τρικ χωρίς να έχει εκτελέσει πέναλτι. Στις 18 Φεβρουαρίου 2018, όταν είχε βάλει τρία γκολ στο ΑΕΚ – Ξάνθη 4-0.

Τρία γκολ έχει και ο Πραξιτέλης Βούρος, που μάλιστα μέχρι το καλοκαίρι δεν ήξερε πώς είναι να σκοράρεις.

Ο Μυτιληνιός αμυντικός πέτυχε τρία γκολ, τα πρώτα στην καριέρα του.

Ακόμη φέτος από δύο γκολ με το κεφάλι έχουν βάλει ο Γιάννης Κάργας του ΠΑΣ και ο Γιάννης Μιχαηλίδης του ΠΑΟΚ.

Στην ιστορία των πρωταθλημάτων ο κορυφαίος σκόρερ μεταξύ αμυντικών είναι ο Γιώργος Σκαρτάδος με 107.

Βέβαια έπαιξε και ως αμυντικός μέσος για ένα διάστημα, αλλά και ως αμυντικός εκτελούσε πέναλτι φτάνοντας τα 20 γκολ, ήταν καλός στο κεφάλι με 25 γκολ και είχε άλλα 62 με σουτ.

Ο Ροδίτης ποδοσφαιριστής είναι πολύ μακριά από τον επόμενο, αφού πρέπει να φτάσει κανείς κάτω από την θέση 200 όλων των εποχών, για να βρει τον αείμνηστο Γιώργο Μητσιμπόνα με 42 γκολ και τα μισά σχεδόν από πέναλτι.

Ακόμη 41 έχει ο Αλέξης Αλεξίου και 40 ο Τάκης Ελευθεριάδης, μια περίπτωση πλάγιου μπακ όμως, που εκτελούσε πολλά πέναλτι.

Οι κεντρικοί αμυντικοί με τα περισσότερα γκολ φέτος

6 γκολ: Ροντρίγκο Εραμούσπε (ΠΑΣ Γιάννινα)

5 γκολ: Παπέ Αμπού Σισέ (Ολυμπιακός)

3 γκολ: Όγκνιεν Βράνιες (ΑΕΚ)

3 γκολ: Πραξιτέλης Βούρος (ΟΦΗ)

Διαβάστε επίσης

Back to top button