Νέα από ΕλλάδαΝέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Οι «Φαραώ» κατακτούν την Ευρώπη!

Ο Αμρ Ουάρντα αποτελεί μέρος ενός σημαντικού επιτεύγματος για τους Αιγύπτιους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Ευρώπη.

Ο άσος του Ατρόμητου -αγωνίζεται στο Περιστέρι ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ-  με το εκπληκτικό γκολ που πέτυχε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, έφτασε τα 10 γκολ στην φετινή σεζόν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Είναι ο τρίτος Αιγύπτιος φέτος που φτάνει διψήφια νούμερα σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ή Κύπελλα, κάτι που σύμφωνα με το Kingfut (ιστοσελίδα που ασχολείται με το αιγυπτιακό ποδόσφαιρο), δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν.

Σύμφωνα με το σχετικό αφιέρωμα, πρωτεργάτης των Αιγυπτίων που κατακτούν την Ευρώπη φέτος δεν είναι άλλος από τον Μοχάμεντ Σαλάχ που κάνει πράματα και θάματα με την φανέλα της Λίβερπουλ έχοντας φτάσει τα 31 γκολ με τους «ρεντς» σε όλες τις διοργανώσεις.

Τον ακολουθεί ο Μαχμούντ Χασάν Τρεζεγκέ, ο οποίος έχει σκοράρει 11 φορές (8 στο πρωτάθλημα και 3 στο Κύπελλο) με την φανέλα της τουρκικής Κασίμπασα, ενώ ο Ουάρντα έγινε και αυτός «διψήφιος» στις ελληνικές διοργανώσεις.

Αν μη τι άλλο, όπως σημειώνει και το άρθρο, το γεγονός ότι τρεις Αιγύπτιοι έχουν φτάσει ήδη τα 10+ γκολ αγωνιζόμενοι στην Ευρώπη την ίδια χρονιά, εκτός από το ότι συμβαίνει για πρώτη φορά, αποτελεί έναν άριστο οιωνό εν’ όψει της πρώτης συμμετοχής των «Φαραώ» σε Παγκόσμιο Κύπελλο από το 1990.

πηγή: novasports

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button