Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Παντελίδης: «Πολύ δύσκολη η διαχείριση παικτών με κορωνοϊό»

Ο πρώην προπονητής φυσικής κατάστασης του ΠΑΣ Λαμία και του Άρη, Σάκης Παντελίδης, εξήγησε τις δυσκολίες του γυμναστή στη διαχείριση ενός ποδοσφαιριστή που νοσεί από κορωνοϊό.

Ο πρώην προπονητής φυσικής κατάστασης του ΠΑΣ Λαμία και του Άρη, Σάκης Παντελίδης, εξήγησε τις δυσκολίες του γυμναστή στη διαχείριση ενός ποδοσφαιριστή που νοσεί από κορωνοϊό.

Για τον τρόπο διαχείρισης παικτών που εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό μίλησε ο πρώην γυμναστής του Άρη, Σάκης Παντελίδης.

Ο Σάκης Παντελίδης ήταν γυμναστής στον Άρη κατά τη θητεία του Σάββα Παντελίδη στο «Κλ. Βικελίδης».

Μιλώντας στο «Metropolis 95.5FM», εξήγησε τις δυσκολίες του γυμναστή στη διαχείριση ενός ποδοσφαιριστή που νοσεί από κορωνοϊό, ενώ κατέθεσε και ένα σχόλιο για τον Μπρούνο Γκάμα.

Μεταξύ άλλων, μίλησε για…

Το π’ως διαχειρίζεται ένας παίκτης με κορωνοϊό:

«Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Είναι πολύ δύσκολο οι υπεύθυνοι να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις στον παγκόσμιο αθλητισμό. Είναι κάτι διαφορετικό από μια απλή αποχή λόγω τραυματισμού. Είναι μια κατάσταση που ο αθλητής περιορίζεται στο σπίτι του, τις πρώτες μέρες που νοσεί είναι αδύνατον να ασκηθεί. Περνώντας τα συμπτώματα πρέπει να επανέλθει σταδιακά. Βλέπουμε πολλούς παίκτες να πιέζονται να επανέλθουν νωρίτερα από το φυσιολογικό και το τελευταίο διάστημα βλέπουμε πολλούς τραυματισμούς. Ήταν ελλιπής η προετοιμασία από μεγάλη αποχή των αθλητών. Θα προβληματίζει σε όλη τη διάρκεια της σεζόν».

Πότε έρχεται στο 100% ποδοσφαιριστής:

«Πρέπει να συντρέχουν πολλές προϋποθέσεις. Ένας που συμμετέχει κανονικά σε όλα τα παιχνίδια μπορεί να το κάνει. Η αποχή μειώνει πολλές παραμέτρους φυσικής κατάστασης και απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και προσοχή. Με στενοχωρεί η κατάσταση στις ομάδες με τους τραυματισμούς.

Είναι δεδομένο ότι η προπόνηση σε σχέση με το παιχνίδι έχει πολύ μικρότερη ένταση. Δε θα φτάσεις ποτέ την ένταση ενός αγώνα στην προπόνηση. Προπονείσαι μια εβδομάδα για ένα ματς. Συσσωρεύεται η κούραση και ενώ στην προπόνηση φαίνεται εντάξει ένας παίκτης, στο παιχνίδι βγαίνει η κούραση. Προσπαθείς να φτάσεις στα όριά σου».

Για τον Μπρούνο Γκάμα:

«Ο Μπρούνο είναι παίκτης που πέρα από την ικανότητα και την τεράστια ποιότητά του, είναι ένα πολύ πειθαρχημένο παιδί. Ακολουθεί πιστά και κάνει και παραπάνω από αυτά που του λες και νομίζω ότι ανταμείβεται και φαίνεται και στο γήπεδο. Βάζει και ο ίδιος παραπάνω κομμάτια από αυτά που του επιτρέπει το οργανόγραμμα. Πολλές φορές είναι και το πως αντέχει κάνεις την αποθεραπεία. Αυτό δείχνει τον επαγγελματισμό του. Ήταν σωστή η επιλογή του Άρη να τον κρατήσει».

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button