Α΄ ΦθιώτιδαςΠοδόσφαιροΤοπικό Ποδόσφαιρο

Α΄Φθιώτιδας: Θα έχουμε πρωτάθλημα με 18 ομάδες;

Πόσες και ποιες θα είναι οι ομάδες που θα αγωνίζονται του χρόνου στη νέα Α΄Φθιώτιδας;

Εδώ και λίγες ημέρες, γνωρίζουμε μετά από μία παράξενα και πρωτόγνωρη σεζόν, τους πρωταθλητές στις κατηγορίες της ΕΠΣ Φθιώτιδας.

Ο Οπούντιος αναδείχθηκε δίκαια πρωταθλητής στην Α΄κατηγορία ενώ μετά από κλήρωση η ομάδα του Μαρτίνου κατέκτησε και το Κύπελλο Ερασιτεχνών, κάνοντας το νταμπλ και πλέον μαζί με τον ΑΠΟ Αταλάντης θα είναι οι δύο εκπρόσωποι του νομού μας στη Γ΄Εθνική!

Επίσης, οι «πράσινοι» του Γιάννη Καραμπά, θα λάβουν μέρος και στο επόμενο Κύπελλο Ελλάδος, ως Κυπελλούχοι Φθιώτιδας!

Από την Α΄Φθιώτιδας τώρα, από την στιγμή που ο ΑΠΟ Αταλάντης παρέμεινε στη Γ΄Εθνική, ίσχυσε το σενάριο το οποίο το γνωρίζαμε εξ΄αρχής! Δηλαδή, δεν υποβιβάστηκε καμία ομάδα από την πρώτη κατηγορία!

Αντιθέτως, από του χρόνου φαίνεται πως θα έχουμε και παραπάνω ομάδες(!), μιας και εκτός από τους πρωταθλητές της Β΄Φθιώτιδας, Δαφνησιακό Αρκίτσας, Ευρυτανικό και Ηράκλεια, στην πρώτη κατηγορία θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και οι δευτεραθλητές Ρεγγίνι, Αστέρας Σταυρού και Α.Ε.Ν.Α.

Άρα με τα δεδομένα αυτά, πάμε για πρωτάθλημα 18 ομάδων! Ή μήπως όχι;

Αρκετές φορές έχουμε τονίσει τον τελευταίο καιρό και μέσα από το «LS» αλλά και μέσα από τις εκπομπές μας στο Ράδιο Λαμία και το #ΤριοΜπελκάντο, πως ΟΛΑ αυτά περί τον αριθμό των ομάδων είναι υποθετικά για έναν και σημαντικό λόγο! Την οικονομική κατάσταση των συλλόγων μετά από το πλήγμα του κορωναϊού (και όχι μόνο).

Τα περισσότερα ερασιτεχνικά σωματεία ζουν και πάλι υπό το φόβο της διάλυσης, καθώς χρήματα δεν υπάρχουν, οι ήρωες που βάζουν τα χρήματά τους στις ομάδες τους λιγοστεύουν,  ενώ μπορεί ενέργειες να γίνονται από την ΕΠΣΦ για εξασφάλιση οικονομικής ενίσχυσης αλλά η πολιτεία δύσκολα θα «σκύψει» πάνω απο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο!

Μπορεί να γνωρίζουμε λοιπόν, ποιες ομάδες έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα της Α΄Φθιώτιδας και αυτές να είναι 18, όμως κανείς δεν γνωρίζει ακόμη ποιες ομάδες από αυτές θα δηλώσουν συμμετοχή ή θα αποφασίσουν να παίξουν σε παρακάτω κατηγορία, είτε και καθόλου!

Να σημειωθεί βέβαια, πως υπάρχει και ένα σενάριο που θέλει την ΕΠΣ Φθιώτιδας να χωρίζει την Α΄κατηγορία σε δύο ομίλους, με μοναδικό στόχο τη μείωση των αποστάσεων για τις ομάδες, έτσι ώστε να γλιτώσουν μερικά χρήματα για να επωθεληθούν οι ομάδες!

Ας ρίξουμε τώρα μία ματιά, στις ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α΄Φθιώτιδας 2020-2021:

Αυτές που παρέμειναν στην κατηγορία:

  1. Προοδευτική Λάρυμνας
  2. Παμμωλιακός
  3. Νέο Κρίκελλο
  4. ΑΕ Καλυβίων
  5. ΑΕ Μαλεσίνας
  6. ΑΟ Στυλίδας
  7. Ολυμπιακός Λαμίας
  8. Νίκη Αγίας Παρασκευής
  9. Αναγέννηση Δυτική Φθιώτιδας
  10. Κεραυνός Βαθύκοιλου
  11. Δάφνη Λιβανατών
  12. Άρης Αγίου Κωνσταντίνου

Αυτές που πήραν την άνοδο από τη Β΄Φθιώτιδας:

  1. Δαφνησιακός Αρκίτσας (1ος όμιλος)
  2. ΑΣ Ευρυτανικός (2ος όμιλος)
  3. Ο.Φ Ηράκλειας (3ος όμιλος)

Οι ομάδες που τερμάτισαν δεύτερες στους ομίλους της Β΄Φθιώτιδας:

  1. ΣΑΜΕ Ρεγγίνι
  2. Αστέρας Σταυρού
  3. Α.Ε.Ν Άμπλιανης

Διαβάστε επίσης

Back to top button