ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Πλιάτσικας: «Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι το ψυχολογικό»

Ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΣ Λαμία, Βασίλης Πλιάτσικας, σε πρόσφατες δηλώσεις του αναφέρθηκε στην επανέναρξη των προπονήσεων, καθώς και για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές μετά την καραντίνα.

Το πρώτο μεγάλο πρωτάθλημα της Ευρώπης το οποίο είναι έτοιμο να ξεκινήσει είναι αυτό της Γερμανίας, με την Bundesliga να επανεκκινεί και πάλι το Σαββατοκύριακο 16-17/5.

Ένας από τους κατάλληλους για να σχολιάσουν την επανέναρξη της Bundesliga, είναι ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΣ Λαμία, Βασίλης Πλιάτσικας ο οποίος φιλοξενήθηκε από τον δημοσιογράφο Άλκη Τσαβδαρά σε μία instagram live συνέντευξη.

Eκτός από την γερμανική λίγκα, ο Πλιάτσικας αναφέρθηκε και στην ομάδα του ΠΑΣ Λαμία. Σημείωσε πως οι προπονήσεις εδώ και ένα δεκαήμερο έχουν ήδη ξεκινήσει πιο εντατικά και σε γκρουπ ενώ τόνισε πως δεν είχαν σταματήσει ποτέ να προπονούνται στην καραντίνα.

Ένα εξίσου σημαντικό θέμα, στο οποίο αναφέρθηκε ο Έλληνας ποδοσφαιριστής, είναι αυτό της επανεκκίνησης του πρωταθλήματος και της κατάστασης των ποδοσφαριστών, με τον παίκτης της Λαμίας να δηλώνει πως το δύσκολο κομμάτι είναι το ψυχολογικό!

Διαβάστε πιο αναλυτικά τις δηλώσεις του Πλιάτσικα:

Για την επανέναρξη των προπονήσεων: «Έχουμε περίπου δέκα ημέρες που ξεκινήσαμε πιο εντατικά τις προπονήσεις. Σε γκρουπ πλέον, αλλά όλο το προηγούμενο διάστημα δεν είχαμε σταματήσει. Είχαμε πάρει ένα πρόγραμμα από την ομάδα και το ακολουθούσαμε. Ατομικά ο καθένας βάσει τρεξιμάτων και ομαδικά σε online γκρουπ δύναμης. Οπότε ουσιαστικά η περίοδος που καθίσαμε ήταν πολύ μικρή».

Για τις προπονήσεις από το σπίτι στην καραντίνα: «Όταν συναναστρέφεσαι και γυμνάζεσαι στο γήπεδο με τους συμπαίκτες του, είναι εντελώς άλλη προπόνηση από εκείνη που κάνεις μόνος σου. Είναι τελείως διαφορετική ένταση, πόσω μάλλον για να μπεις στον αγωνιστικό χώρο και να αλλάξεις ρυθμό».

Για το αν έπρεπε να παίξει σε 10 ημέρες, σε τι κατάσταση θα ήταν: «Δεν είναι ίδιος ο βαθμός ετοιμότητας με αυτόν που είχαμε πριν τη διακοπή. Όπως δεν είναι ίδιος με εκείνον που θα είχαμε αν μπαίναμε σε μια διαδικασία να ξεκινήσουμε μια προετοιμασία με φιλικούς αγώνες. Για εμένα το πιο δύσκολο κομμάτι σε αυτό είναι το ψυχολογικό, γιατί όλο αυτό το διάστημα κάνουμε προπονήσεις χωρίς να ξέρουμε καν αν θα ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα.

Ενημερωνόμαστε καθημερινά για πάρα πολλά θέματα. Συζητιούνται από το οικονομικό, μέχρι τα διαδικαστικά της επανεκκίνησης. Αυτά απασχολούν πάρα πολύ όλους τους ποδοσφαιριστές και μας φθείρει πάρα πολύ. Οπότε φτάνουμε σε ένα σημείο να μην είμαστε ψυχολογικά έτοιμοι για την επανέναρξη. Αντίθετα, σε άλλες χώρες υπάρχει ένα πλάνο. Έχει μπει ένα deadline, οπότε ομάδες και ποδοσφαιριστές προπονούνται βάσει αυτού».

Για το αν ο ίδιος θέλει να παίξει, ή όχι: «Προσωπική μου άποψη είναι πως θα ήταν καλό να ξεκινήσουμε. Αυτό που κάνουμε εμείς είναι μια δουλειά, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος κάνει μια δουλειά. Για παράδειγμα όσοι δουλεύουν σε super market και delivery δεν έχουν σταματήσει λεπτό όλο αυτό το διάστημα. Έρχονται συνέχεια σε επαφή με κόσμο, οπότε ο βαθμός επικινδυνότητας είναι ο ίδιος και για αυτούς.

Πρέπει να μπούμε και εμείς στη διαδικασία να προετοιμαστούμε και ψυχολογικά για την επανέναρξη και το επόμενο πρωτάθλημα. Πρέπει να ξέρουμε πως θα πρέπει να προφυλαχθούμε και πως θα πρέπει να φερόμαστε το επόμενο διάστημα. Σίγουρα είναι δύσκολο και οι καιρικές συνθήκες το κάνουν ακόμα πιο δύσκολο, αλλά για εμένα θα ήταν καλό να ξεκινήσουμε. Θα δώσουμε χαρά και στον κόσμο που θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει αγώνες και να ψυχαγωγηθεί».

απόδοση δηλώσεων: lamiaole.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button