Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Τα ματς που ξεχώρισαν… προ κορονοϊού στην μπουντεσλίγκα

Λίγες ώρες απέμειναν για την επιστροφή στην ποδοσφαιρική δράση, μετά την πανδημία του κορονοϊού, που άλλαξε άρδην την καθημερινότητα του πλανήτη.

Οι αρμόδιοι φορείς στην Γερμανία, αποφάσισαν την επανέναρξη της μπουντεσλίγκα, με το σχετικό πρωτόκολλο να εφαρμόζεται πιστά, φέρνοντας μία νέα πραγματικότητα στην παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα. Το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Μαϊου, θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις της 26ης αγωνιστικής, χωρίς θεατές και με αυστηρά μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Δεδομένου, λοιπόν, ότι η μπουντεσλίγκα είναι το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που επιστρέφει στα γήπεδα και γυρίζοντας τον χρόνο λίγους μήνες πίσω, ακολουθούν οι αγώνες που -για διαφορετικούς λόγους- ξεχώρισαν στα «σαλόνια» του γερμανικού ποδοσφαίρου, στην… προ κορονοϊού εποχή.

Η πιό παραγωγική αναμέτρηση, ήταν αυτή που διεξήχθη ανάμεσα στην καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος και την χειρότερη άμυνα της μπουντεσλίγκα. Η Λειψία συνέτριψε την Μάϊντς με 8-0 (!), ενώ πρωταγωνιστής του αγώνα, ήταν ο Τίμο Βέρνερ με τρία γκολ και ισάριθμες ασίστ.

Αναζητώντας την μεγαλύτερη έκπληξη, δεν χρειάζεται να ψάξουμε πολύ. Η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, υποδέχθηκε την Μπάγερν Μονάχου και εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτεροο δυνατό τρόπο, την αποβολή του Ζερόμ Μπόατενγκ στο ένατο λεπτό. Οι γηπεδούχοι σκόραραν δύο γκολ σε διάστημα οκτώ λεπτών, πριν μειώσει προσωρινά ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο ενθουσιασμός και το πάθος, οδήγησε τους παίκτες της Αϊντραχτ σε εντυπωσιακή απόδοση στο δεύτεροημίχρονο, φθάνοντας στο εντυπωσιακό έως… απίστευτο, τελικό 5-1!
Οσον αφορά στην δυσκολότερη… μερική ανατροπή, συνέβη στην αναμέτρηση της Ντόρτμουντ με την Πάντερμπορν. Οι -σημερινοί- ουραγοί της μπουντεσλίγκα, αξιοποίησαν ιδανικά την αμυντική αδράνεια των παικτών της Μπορούσια και προηγήθηκαν στο πρώτο 45λεπτο με 3-0!. Ωστόσο, με αντεπίθεση διαρκείας, που άρχισε από 47` με τον Τοργκάν Αζάρ, οι ποδοσφαιριστές του Λουσιάν Φαβρ, κατάφεραν να «διασώσουν» έναν βαθμό, ισοφαρίζοντας σε 3-3 στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Μία από τις συναρπαστικότερες αναμετρήσεις ήταν αυτή της Μπάγερν Μονάχου με την Λεβερκούζεν. Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν στο δέκατο λεπτό με τον Λίον Μπέϊλι, αλλά οι Βαυαροί αντέδρασαν, δημιούργησαν πολλές φάσεις και ισοφάρισαν με τον Τόμας Μίλερ στο 34ο λεπτό. Στην συνέχεια, έχασαν σωρεία ευκαιριών με τους Λεβαντόφσκι, Πέρισιτς, Γκνάμπρι και Γκορέτσκα, προκειμένου να «κλειδώσουν» την νίκη. Ομως, τελικά, εφαρμόσθηκε ένας από τους… άγραφους νόμους του ποδοσφαίρου και οι «απιρίνες» πήραν ένα εκπληκτικό τρίποντο, χάρη στο δεύτερο γκολ του Μπέϊλι, ο οποίος σκόραρε αμέσως μετά τον Μίλερ (35`).

Μία από τις πλέον χαρακτηριστικές ποδοσφαιρικές φράσεις, είναι αυτή σύμφωνα με την οποία, η μία ομάδα «έκανε το λάθος να προηγηθεί»… Αυτό ακριβώς συνέβη στον αγώνα της Μπάγερν με την Βέρντερ Βρέμης, όταν οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με τον Ρασίτσα (24`). Ηταν ένα γκολ που… εξαγρίωσε τους Βαυαρούς, οι οποίοι «φιλοδώρησαν» με έξι τέρματα τους φιλοξενούμενους! Αρχικά, προγήθηκαν με δύο γκολ σε είκοσι λεπτά και στην συνέχεια «οργίασαν» με τέσσερα τέρματα σε 15 λεπτά. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, ο Φιλίπε Κουτίνιο με τρία γκολ και δύο ασίστ.

Ο αγώνας που δεν θα ξεχάσει ποτέ ο Ερλινγκ Χάαλαντ, είναι η εκτός έδρας αναμέτρηση με την Αουγκσμπουργκ. Ο νεαρός Νορβηγός μπαίνει (σ.σ. στο 56ο λεπτό) για πρώτη φορά στο γήπεδο με την φανέλα της Ντόρτμουντ και καλείται να αποδείξει ότι δικαίως θεωρείται το σπουδαιότερο ταλέντο της Ευρώπης. Το έργο του είναι δύσκολο, καθώς οι γηπεδούχοι προηγούνται με 3-1, όμως ο Χάαλαντ δείχνει ότι… δεν καταλαβαίνει τίποτε. Σκοράρει τρις (59`, 71`, 79`) και οδηγεί την ομάδα του σε μία επιβλητική νίκη με 5-3!

Η αναμέτρηση με τις περισσότερες… απαντήσεις, έγινε ανάμεσα στην Λεβερκούζεν και την Ντόρτμουντ. Οι «ασπιρίνες» προηγήθηκαν με τον Φόλαντ στο 20ο λεπτό, αλλά οι Χούμελς (22`) και Τσαν (33`) έδωσαν γρήγορα προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Ακολούθησαν τα τέρματα των Φόλαντ (43`) και Γκερέρο (65`) για το 2-3, ενώ οι γηπεδούχοι πήραν μία απίστευτη νίκη, χάρη στα τέρματα των Μπέϊλι (81`) και Μπέντερ (82`)!

Τέσσερις ασίστ από τον ίδιο παίκτη σε έναν αγώνα, είναι κάτι που συμβαίνει πολύ σπάνια στο διεθνές στερέωμα και ειδικά στο υψηλό επίπεδο. Και όταν αυτό το επίτευγμα, σημειώνεται σε μόλις 28 λεπτά, λαμβάνει ιστορικές διαστάσεις. Το κατάφερε ο Κρίστοφερ Νκουνκού, στο εμφατικό 5-0 της Λειψίας επί της Σάλκε και σε μία αναμέτρηση που θα θυμάται για πάντα ο πρώην άσος της Παρί Σεν Ζερμέν.

Αυτοί ήταν ορισμένοι από τους αγώνες που θα μείνουν στα… κιτάπια της εφετινής μπουντεσλίγκα, που συνεχίζεται με τις αναμετρήσεις της 26ης αγωνιστικής, από το πρόγραμμα της οποία, ξεχωρίζει το ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ, ανάμεσα στην Ντόρμουντ και την Σάλκε.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button