Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

«Τεσσάρα» και ρεκόρ για Ντόρτμουντ

Εντυπωσιάζουν τα στατιστικά στοιχεία της ομάδας, αλλά και του Χάλαντ, μετά την επικράτηση στο ντέρμπι της Κοιλάδας του Ρουρ

Το φινάλε του ντέρμπι της Κοιλάδας του Ρουρ βρήκε την Μπορούσια Ντόρτμουντ μεγάλη θριαμβεύτρια, καθώς επικράτησε 4-0 της Σάλκε, καταγράφοντας, παράλληλα, και δυο εντυπωσιακά ρεκόρ.

Το ένα είναι πως κράτησε για τέταρτο σερί εντός έδρας ματς πρωταθλήματος ανέπαφη την εστία της, κάτι που είχε να συμβεί πάνω από 10 χρόνια, ενώ το δεύτερο αφορά την ιστορία των ντέρμπι με την Σάλκε.

Συγκεριμένα, το 4-0 ισοδυναμεί με τη μεγαλύτερη νίκη σε τοπικό ντέρμπι για την Μπορούσια Ντόρτμουντ μετά από τις 26 Νοεμβρίου 1966 όταν και είχε διαλύσει με 6-2 την Σάλκε, με τη μοναδική νίκη της με μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων να έχει καταγραφεί και πάλι το 1966 (26 Φεβρουαρίου) όταν είχε επιβληθεί με 7-0.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως οι κιτρινόμαυροι της Βεστφαλίας μετρούν πλέον 72 γκολ σε σύνολο 26 αγωνιστικών, με τη συγκεκριμένη επιθετική συγκομιδή να είναι η καλύτερη στην ιστορία τους.

Την ίδια ώρα, ο Έρλινγκ Χάλαντ σκόραρε -το πρωτο γκολ στην εποχή του κοροναϊού- και έγινε ο τρίτος παίκτης της τη φετινή σεζόν στη Bundesliga με διψήφιο αριθμό τερμάτων μετά τους Σάντσο (14) και Ρόις (11).

Ο Νορβηγός επιθετικός χρειάστηκε μόλις 541 λεπτά για να πετύχει τα πρώτα 10 του γκολ στην Bundesliga με την Ντόρτμουντ, με τον μοναδικό μέχρι στιγμής παίκτη που έχει φτάσει διψήφιο αριθμό τερμάτων γρηγορότερα να είναι ο Πάκο Αλκάθερ που το πέτυχε σε μόλις 281 λεπτά!

Διαβάστε επίσης

Back to top button