ΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Το αφιέρωμα… στον Βασίλη Κωστίκα!

Το Talent Scouting Greece, έκανε ένα εκτενές αφιέρωμα στον ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Λαμία, Βασίλη Κωστίκα.

Διαβάστε αναλυτικά το αφιέρωμα στο νεαρό Λαμιώτη ποδοσφαιριστή:

Σαν σελίδα, έχουμε τονίσει πολλές φορές, ότι σκοπός μας δεν είναι να αναδεικνύουμε μόνο την δουλειά που γίνεται στις μεγάλες ομάδες, αλλά να σας παρουσιάζουμε και τα παιδιά, τα οποία αγωνίζονται σε μικρότερα κλαμπς, και κατ’ επέκταση, δεν λαμβάνουν την ίδια προβολή με συναδέλφους τους που αγωνίζονται σε πιο λαοφιλείς συλλόγους.

Ιδιαίτερα μου προσελκύουν το ενδιαφέρον, περιπτώσεις, που στην αρχή μοιάζουν ‘’καταδικασμένες’’ στην μετριότητα και την αφάνεια, φαντάζουν ανέλπιδες, και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, σε αποτρέπουν από το να υποθέσεις ότι, μπορούν να φτάσουν στο ψηλότερο επίπεδο και να εκπληρώσουν όνειρα, που φαινομενικά είναι άπιαστα.

Μια τέτοια περίπτωση, είναι ο Φθιωτός ποδοσφαιριστής (με καταγωγή από το χωριό Μεξιάτες), Βασίλης Κωστίκας. Ο 20χρονός (4/09/1999) εξτρέμ της Λαμίας, δεν ξεκίνησε την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο σε πρώιμη ηλικία, αλλά έφτασε να γίνει 11 χρονών για να καταπιαστεί με το άθλημα. Πρώτος του σταθμός ήταν ο Αίαντας Λαμίας, όπου παρέμεινε για δύο χρόνια, για να ακολουθήσει, στα 13 του, η πρώτη του μετάβαση στο Α’ τοπικό, στην ομάδα του Κρίκελλου.

Ακολούθησε η ποδοσφαιρική του ωρίμανση στον Ολυμπιακό Λαμίας, όπου πήρε μια γεύση πρωταθλητισμού στα τοπικά πρωταθλήματα, μέχρι τα 17 του. Καπού εδώ, ο αναγνωστής εύλογα θα σκεφτεί, ότι δεν πρόκειται και για την πιο εντυπωσιακή πορεία στα ποδοσφαιρικά πεπραγμένα, τουναντίον, στα 17 σου, με μόλις 6 χρόνια στον χώρο και με συμμετοχή στις –ως επί το πλείστον, άγνωστες- τοπικές διοργανώσεις, το μέλλον δεν προβλέπεται και το πιο ευοίωνο. Και όμως, οι συγκυρίες παίζουν παράξενα παιχνίδια και πολλές φορές, ανταμείβουν την δουλειά και το ταλέντο: στα 18 του, ανοίχτηκε διάπλατα μπροστά του η πόρτα της μεγαλύτερης ομάδας της περιοχής, του ΠΑΣ Λαμία.

Πρώτη χρονιά στην Super League Κ20, και η απόδοση του, ήταν αρκετή για να πείσει τους ιθύνοντες των Φθιωτών, ότι ο Μπιλ αξίζει μια ευκαιρία στην πρώτη ομάδα. Καταγράφοντας 22 συμμετοχές και 2 γκολ, το καλοκαίρι υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Η νέα σεζόν (2018/19) ξεκινάει με τον καλύτερο τρόπο, αφού σκοράρει δις στην ευρεία νίκη εναντίον του Ατρόμητου Κ19, και το γεγονός ότι ξεχωρίζει και ηγείται της επιθετικής γραμμής με αποτελεσματικότητα, τον φέρνει στο κατώφλι της πρώτης ομάδας.

Η χρονιά θα ολοκληρωθεί, με 16 παιχνίδια (6 γκολ, 7 ασίστ) για το πρωτάθλημα Κ19, και 4 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα (1 γκολ). Παρ’ όλο που, ειδικά αυτό το τελευταίο γεγονός, θα ήταν υπό κανονικές συνθήκες ένα καλό σημάδι ενόψει της φετινής σεζόν, οι τυπικές ελληνικές παθογένειες έκαναν την εμφάνιση του και στην Λαμία, και ο φέρελπις άσος, κατέγραψε μόνο 1 συμμετοχή με την πρώτη ομάδα, στο πρώτο μισό της σεζόν. Είχε όμως, καταστεί ξεκάθαρο ότι ήταν καιρός να πάρει παιχνίδια στα πόδια του για να μην σκουριάσει, και τον Ιανουάριο, δόθηκε δανεικός στην Αταλάντη, ομάδα Γ’ Εθνικής, προλαβαίνοντας, πριν την διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων, να παίξει 5 αγώνες και να βρει δίχτυα 2 φορές (μοιράζοντας παράλληλα και 2 ασίστ).

Ο Μπιλ, αγωνίζεται (κυρίως) στο αριστερό άκρο της επίθεσης, και διακρίνεται για την πολύ καλή κίνηση του στον χώρο, με και χωρίς την μπάλα, την ευχέρεια του σε συνθήκες ένας εναντίον ενός, και την ικανότητα του στο τεχνικό κομμάτι. Έχει καλή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, υποδειγματικά τελειώματα, σκοράρει όποτε βρει την ευκαιρία, και θεωρείται σπεσιαλίστας στις εκτελέσεις φάουλ.

Πιστεύω ακράδαντα, ότι έχει φτάσει η ώρα του να αποτελέσει ενεργό μέλος του rotation της πρώτης ομάδας. Είναι σε εξαιρετική ηλικία, έχει αφομοιώσει αρκετά πολύτιμα στοιχεία στο παιχνίδι του, έχει πάρει μια δόση και από τα αλώνια της Γ’ εθνικής, καιρός να δείξει τι μπορεί να κάνει και στα σαλόνια της Super League. Με τις περίεργες και απαγορευτικές συνθήκες, για άσκοπες και άστοχες μεταγραφές στην μετά κορωναϊού εποχή, και με την ανάγκη για μείωση του προϋπολογισμού, ιδιαίτερα οι μικρές ομάδες πρέπει να στραφούν στις ακαδημίες, και η Λαμία έχει το υλικό να επιχειρήσει κάτι τέτοιο.

Διαβάστε επίσης

Back to top button