ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Μάντζιος για μειώσεις συμβολαίων: ” Υπάρχει ανησυχία στους ποδοσφαιριστές””

Ο τεχνικός της Λαμίας μίλησε για τη δουλειά την περίοδο της καραντίνας και για την επανέναρξη των προπονήσεων με φόντο τη διεξαγωγή των πλέι άουτ.

Ο Άκης Μάντζιος υπογράμμισε μεταξύ άλλων στο STAR Κεντρικής Ελλάδας πως αυτός και το τεχνικό τιμ της ομάδας είναι ικανοποιημένοι από τη δουλειά που έκαναν οι παίκτες στο διάστημα της απουσίας από τις κανονικές προπονήσεις, προσθέτοντας πως όλοι πρέπει να προσαρμοστούν πλέον στις νέες συνθήκες.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μάντζιος:

Betατζής

Για την υγεία του ποδοσφαιρικού τμήματος: «Δόξα τω Θεώ είμαστε καλά. Από θέμα υγείας και σχετικά με όλη αυτή την περιπέτεια με τον ιό, είμαστε όλοι καλά».

Για το άν υπήρξε γρήγορη εφαρμογή στην πραγματικότητα της καραντίνας: «Δεν έχω κανένα παράπονο. Τα παιδιά το τηρήσανε το πρόγραμμα που τους είχε δοθεί. Και η αλήθεια είναι πως ήταν δύσκολο πρόγραμμα και δύσκολες οι συνθήκες για να το ακολουθήσουν. Αλλά γενικά είμαστε ικανοποιημένοι από τη διάθεση των παιδιών. Σίγουρα όμως αυτές οι προπονήσεις, δεν έχουν σχέση με τις κανονικές».

Για το υγειονομικό πρωτόκολλο: «Εμείς κάναμε πιο αυστηρό το πρωτόκολλο, από αυτό που μας έχουν στείλει. Μιλάμε για αποστάσεις 3-4 μέτρα που μας επιβάλλανε και εμείς το μεγαλώσαμε σε 9-10 μέτρα για κάθε ποδοσφαιριστή. Παράλληλα κάναμε μικρότερα γκρουπ των 5-6 ατόμων. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι ήμασταν πάρα πολλές ώρες στο γήπεδο. Αλλά ήταν βασικό για τα παιδιά, όταν επέστρεψαν από την καραντίνα να νιώθουν ασφάλεια. Ότι πρέπει να κάνουμε πάνω στο θέμα, σαν ομάδα το τηρούμε».

Για τα προβλήματα στις προπονήσεις λόγω μέτρων: «Ένα δύσκολο κομμάτι της προπόνησης είναι το γεγονός πως στα παιδιά δεν δίνεται η δυνατότητα να κάνουν μπάνιο μετά το τέλος. Για εμένα αυτό δεν είναι ότι καλύτερο και θεωρώ πως από τη στιγμή που αποφασίστηκε να ξεκινήσουν οι προπονήσεις θα έπρεπε να υπάρχουν καλύτερες παροχές όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές. Είναι κλειστά τα αποδυτήρια, τα μασάζ, ο καθένας φέρνει νερό από το σπίτι του. Δεν είναι επαγγελματικές αυτές οι συνθήκες, από την άλλη όμως οι απαιτήσεις για έναν επαγγελματία είναι ίδεες άσχετα αν υπάρχει κορωνοϊός ή όχι».

Για την επικοινωνία με τη διοίκηση: «Στο βαθμό που υπήρχε η δυνατότητα, υπήρχε ενημέρωση. Από την πλευρά μας για το πως προχωράνε οι προπονήσεις και την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών. Αυτό το διάστημα των 50 ημέρων πάντως, υπήρχε επικοινωνία. Όπως υπήρχε επικοινωνία σε καθημερινή βάση με τα παιδιά. Είτε μέσω της πλατφόρμας που κάναμε προπονήσεις, είτε και κατ’ ιδίαν με τις τηλεφωνικές επαφές που είχαμε».

Για τα συμβόλαια των παικτών: «Υπάρχει ανησυχία στους παίκτες. Είναι επαγγελματίες και ζουν από αυτό. Τα παιδιά προσπαθούν μέσω του ΠΣΑΠ να βρουν μια λύση και από ότι προκύπτει αυτή θα είναι κάθε ομάδα να μιλήσει κατ’ ιδίαν με τους ποδοσφαιριστές της. Νομίζω ότι αν υπάρχει λογική σε τέτοιες περιπτώσεις, τα προβλήματα θα λυθούν πιο γρήγορα και έτσι και οι παίκτες θα είναι συγκεντρωμένοι να μπορέσουν να ξεκινήσουν τα παιχνίδια».

Για το ρόλο του τεχνικού τιμ: «Είναι σημαντικό ο ρόλος όλου του τεχνικού τιμ. Είχαμε πολύ στενή επαφή με τα παιδιά. Δηλαδή και κάποιο πρόβλημα να υπήρχε, υπήρχε επικοινωνία με τα παιδιά για να δούμε αν τα παιδιά και η οικογένεια τους είναι καλά. Δεν είναι ότι το κάναμε απλά για να το κάνουμε. Το νιώθαμε. Είναι σημαντικό και για τον ποδοσφαιριστή να νιώθει ότι κάποιος από την ομάδα είναι κοντά του και τον σκέφτεται, άσχετα αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ή όχι».

Για τη συμμετοχή της Λαμίας στο working group της Λίγκας: «Το σημαντικό για εμένα είναι να υπάρχει ένα πλάνο από την ομάδα που απαρτίζει το working group, για να μπορέσουν να βρουν όσο πιο γρήγορα γίνεται σωστές λύσεις για τη συνέχιση του ποδοσφαίρου».

Για τις καθημερινές δυσκολίες των ομάδων από εδώ και πέρα: «Το πιο δύσκολο είναι πως δεν υπάρχει εμπειρία σε αυτό το κομμάτι από κανέναν. Ούτε στους διοικητικούς, ούτε στους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές. Δεν έχει ξανά γίνει κάτι τέτοιο για να ξέρουμε πως θα το διαχειριστούμε. Είναι κάτι καινούργιο και πρωτόγνωρο. Όλοι όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο θα πρέπει να βρούμε τη λύση και να προσαρμοστούμε όσο γίνεται καλύτερα και με καλύτερες συνθήκες».

Για το πότε θα πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα: «Είχαμε μιλήσει και με τον κ. Τσικνή για αυτό το θέμα. Ο ποδοσφαιριστής θέλει μίνιμουμ ένα μήνα και σίγουρα δεν θα είναι στο επίπεδο που ήταν πριν. Το πρόβλημα δεν είναι αν θα μπορέσει να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο. Το κυριότερο είναι να προστατέψουμε την υγεία των παιδιών. Ένας ενδεχόμενος τραυματισμών είναι μεγάλη απώλεια και να μην ξεχνάμε πως ο ποδοσφαιριστής είναι περιουσιακό στοιχείο της ομάδας. Οπότε το ελάχιστο του ενός μήνα, είναι απαραίτητο».

Για την απουσία του κόσμου: «Δεν είναι ότι καλύτερο. Δεν μιλάμε για ένα ματς, αλλά για όλα τα παιχνίδια. Και υπάρχει ενδεχόμενο να συνεχιστεί και τη νέα χρονιά, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας. Σίγουρα είναι μια κατάσταση δύσκολη, που δεν είναι ωραία για το ποδόσφαιρο και όλους εμάς».

Ετικέτες
autovision

Διαβάστε επίσης

Back to top button
Close