Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Για πρόκριση η Γερμανία,«Χ» αρκεί για 1η θέση σε Μεξικό

Αφού βρέθηκε «με την πλάτη στον τοίχο» και μπροστά στον αποκλεισμό-σοκ από την συνέχεια του Μουντιάλ, η Γερμανία έχει την ευκαιρία να προκριθεί στους «16» του Μουντιάλ, αφήνοντας πίσω της, την απογοητευτική απόδοση κόντρα στο Μεξικό και την νίκη-θρίλερ επί της Σουηδίας.

Για την 3η αγωνιστική του 6ου ομίλου, η παγκόσμια πρωταθλήτρια, αντιμετωπίζει (17:00) στο Καζάν την Νότια Κορέα και με νίκη θα πάρει το «εισιτήριο», ενώ η πρώτη θέση εξαρτάται από το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα που θα γίνει ανάμεσα στο Μεξικό και την Σουηδία.

Ο Γιόακιμ Λεβ δικαίωθηκε για τις αλλαγές που έκανε σε σχέση με την πρεμιέρα, καθώς η ομάδα του συνήλθε άμεσα από το σοκ της ηττα με 1-0 από το Μεξικό και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, ανέτρεψε τα δεδομένα και νίκησε με 2-1 την Σουηδία. Ο έμπειρος τεχνικός αναμένεται να εμπιστευθεί εκ νέου το 4-2-3-1, με τον Γκόμεζ στην επίθεση και τους Ρόϊς, Μίλερ και Βέρνερ πίσω του. Ο Μάνουελ Νόϊερ παίρνει τα λεπτά συμμετοχής που χρειάζεται και δίχνει βελτίωση, ενώ Κρόος και Γκιντονγκάν, θα επιχειρήσουν και πάλι να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα.

Αντίπαλος της Γερμανίας, οι Νοτιοκορεάτες του Σιν Τάε Γιονγκ, ο οποίος επίσης προτιμά το 4-2-3-1. Με κύριο χαρακτηριστικό την αγωνιστική πειθαρχία, οι Ασιάτες θα επιχειρήσουν να κρατήσουν χαμηλό ρυθμό στο ματς και να εκμεταλλευθούν τις όποιες αντεπιθέσεις τους παρουσιασθούν με κύριο εκφραστή τον Χέουνγκ Μιν Σον.

Διαιτητής: Μαρκ Γκάϊγκερ (ΗΠΑ)

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ (Σιν Τάε Γιονγκ): Χιέον Γου Τζο, Μιν Γου Κιμ, Γιουνγκ Γκουόν Κιμ, Χιουν Σου Τζανγκ, Γιονγκ Λι, Σουνγκ Γιουένγκ Κι, Σε Τζονγκ Τζου, Χι Τσαν Χουάνγκ, Σέον Μιν Μουν, Τζάε Σουνγκ Λι, Χέουνγκ Μιν Σον.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Έκτορ, Κίμιχ, Χούμελς, Ρούντιγκερ, Γκιντογκάν, Κρόος, Μίλερ, Ρόϊς, Βέρνερ, Γκόμεζ.

Μόνο νίκη η Σουηδία, για δύο αποτελέσματα το Μεξικό

Παρά το γεγονός ότι μετρά δύο νίκες στις πρώτες δύο αγωνιστικές του 6ου ομίλου, η ομάδα του Μεξικού, όχι μόνο δεν έχει προκριθεί στους «16» αλλά κινδυνεύει και με αποκλεισμό. Για την 3η αγωνιστική της κορυφαίας διοργάνωσης, η «Τρι» αντιμετωπίζει  σήμερα  (17:00) στην πόλη Εκατερινμπουργκ την Σουηδία και χρειάζεται έναν βαθμό για να προκριθεί ως πρώτο στον όμιλο, αφήνοντας στην 2η θέση την Γερμανία, που εκτός απροόπτου θα νικήσει την Νότια Κορέα.

Το αυτό θα συμβεί και σε περίπτωση νίκης των Μεξικανών, καθώς οι Σουηδοί θα παίξουν μόνο για ένα αποτέλεσμα, αφού εάν δεν πάρουν τους τρεις βαθμούς θα μείνουν «εκτός νυμφώνος». Με νίκη όμως η παρέα του Μάρκους Μπεργκ θα πάρει το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση.

Ο Χουάν Κάρλος Οσόριο δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή 11αδα σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Τσιτσαρίτο θα είναι και πάλι στην κορυφή, με τους Λαγιούν, Λοθάνο και Βέλα πίσω του, ενώ ο Γκουαρδάδο θα είναι ο ηγέτης της μεσαίας γραμμής και ο Οτσόα καταλυτικός όπως πάντα κάτω από τα δοκάρια του.

Οσον αφορά στους «Βίκινγκς» του Γιάνε Αντερσον θα παίξουν και πάλι με το κλασσικό 4-4-2, βασιζόμενοι αφ΄ ενός στην εντυπωσιακή αμυντική λειτουργία της ομάδας και στο επιθετικό δίδυμο των Τοϊβόνεν και Μπεργκ. Αλλωστε μοναδικός στόχος των Ευρωπαίων είναι η νίκη και κατά συνέπεια, είναι υποχρεωμένοι να ψάξουν το γκολ που θα τους δώσει την πρόκριση, στοιχείο που μπορούν να εκμεταλλευθούν οι Μεξικανοί, που είναι εκπληκτικοί στην αντεπίθεση.

Διαιτητής: Νέστορ Πιτάνα (Αργεντινή)

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιάνε Αντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ, Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Λάρσον, Έκνταλ, Φόρσμπεργκ, Κλάεσον, Τοϊβόνεν, Μπεργκ.

ΜΕΞΙΚΟ (Χουάν Κάρλος Οσόριο): Οτσόα, Γκαγιάρδο, Μορένο, Σαλσέδο, Αλβαρες, Γκουαρδάδο, Ερέρα, Λαγιούν, Λοθάνο, Βέλα, Ερνάντες.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button