Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Το BCL καλωσόρισε Ρίτας Βίλνιους, Νταρουσάφακα και Μπιλμπάο

Τρεις σημαντικές ομάδες καλωσόρισε σήμερα το Basketball Champions League. 

Τρεις σημαντικές ομάδες καλωσόρισε σήμερα το Basketball Champions League. 

Πρόκειται για τις Ρίτας Βίλνιους, Νταρουσάφακα και Μπιλμπάο, οι οποίες θα συμμετέχουν πλέον στη διοργάνωση του BCL. “Το BCL, βρίσκεται στην ευτυχή θέση να ανακοινώσει ότι υποδέχεται με μεγάλη χαρά στους κόλπους του τρεις ομάδες που με τον δικό της τρόπο η κάθε μία, έχουν αφήσει το ισχυρό στίγμα τους στο ευρωπαϊκό μπάσκετ”, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

Τέσσερα χρόνια μετά την εναρκτήρια σεζόν του, το BCL αποδεικνύει ότι ακολουθεί ένα πολύ συγκεκριμένο δρόμο προόδου και ανάπτυξης, με όχημα τις αρχές του και τον απόλυτο σεβασμό στην ηθική του αθλητικού αποτελέσματος και των αγωνιστικών κριτηρίων.

Χωρίς εξάρσεις και κορώνες και με απόλυτη συνέπεια στο πλάνο, το BCL έχει καθιερωθεί πλέον ως ομότιμο, αν όχι ανώτερο σκέλος στον χάρτη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, κάτι που κάθε χρόνο κερδίζει ολοένα και περισσότερο την εμπιστοσύνη σημαντικών ευρωπαϊκών μπασκετικών brands.

Σήμερα, το BCL, βρίσκεται στην ευτυχή θέση να ανακοινώσει ότι υποδέχεται με μεγάλη χαρά στους κόλπους του τρεις ομάδες που με τον δικό της τρόπο η κάθε μία, έχουν αφήσει το ισχυρό στίγμα τους στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και στο Basketball Champions League αναγνωρίζουν την ελπίδα, το όραμα και φυσικά τη σταθερότητα που προσφέρονται με αφθονία από τη FIBA και τη διοργάνωσή της.

Πρόκειται για τις:

Ρίτας Βίλνιους: Επί χρόνια πιστή σε ένα άλλο μοντέλο, μία ομάδα που αποτελεί τον ένα από τους δύο, παραδοσιακά, ισχυρότερους πόλους του Λιθουανικού μπάσκετ. Επειτα από την περσινή διαδρομή της μέχρι τις 8 καλύτερες ομάδες του Eurocup, η Λιέτουβος για πρώτη φορά εντάσσεται στις διοργανώσεις της FIBA, εκδηλώνοντας έτσι την πίστη της, στο μοντέλο του BCL.

Νταρουσάφακα: Η παρουσία των τούρκικων ομάδων στο BCL έχει αποτελέσει ισχυρό δείγμα γραφής και το παράδειγμα δε θα μπορούσε να αφήσει κανένα αδιάφορο. Ετσι, η ομάδα, που μετά από 11 χρόνια απουσίας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είχε την πρώτη ευρωπαϊκή παρουσία της στην Ευρωλίγκα το 2015 θα ανήκει από την επόμενη σεζόν στην οικογένεια του BCL. Η Νταρουσάφακα αγωνίστηκε τρεις από τις τελευταίες πέντε σεζόν στην Ευρωλίγκα και μάλιστα πέρσι (18-19), ως νικήτρια του Eurocup.

Μπιλμπάο: Στην Λίγκα ACB, πριν διακοπεί λόγω της πανδημίας, βρισκόταν στην 5η θέση. Συνολικά η ισπανική ομάδα, που με την παρουσία της στο εγχώριο πρωτάθλημα έχει στείλει μηνύματα ολικής επαναφοράς απά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στα μέσα της δεκαετίας και μάλιστα με πανίσχυρο προφίλ. Η Μπιλμπάο έχει οκτώ συμμετοχές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις τα τελευταία είκοσι χρόνια, όλες στο Eurocup (τελευταία συμμετοχή το 2018) και μία στην Ευρωλίγκα (2011-12)

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button