Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Κρέμασε τα παπούτσια του ο Αντούριθ!

Η σημαία της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Άριτς Αντούριθ ανακοίνωσε την απόσυρση του από την ενεργό δράση σε ηλικία 39 ετών μετά από μία μεγάλη καριέρα με 285 γκολ.

Επί σειρά ετών κατάφερνε να νικά το χρόνο και να παραμένει ανταγωνιστικός σε επαγγελματικό επίπεδο ακόμα και σε ηλικία 39 ετών.

Ωστόσο, μετά από πάνω από 20 χρόνια καριέρας ήρθε η ώρα του αντίο για τον εμβληματικό σέντερ-φορ της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Άριτς Αντούριθ, ο οποίος ανακοίνωσε την απόσυρση του από την ενεργό δράση μετά από 285 γκολ σε όλες τις κατηγορίες, έχοντας το ρεκόρ του γηραιότερου σκόρερ με την φανέλα της φούρια ρόχα:

«Ήρθε η στιγμή. Παρατήρησα πολλές φορές ότι το ποδόσφαιρο σε αφήνει πριν εσύ το αφήσεις.

Μόλις χθες οι γιατροί μου συνέστησαν να περάσω από την πόρτα του χειρουργείου, αύριο ει δυνατόν, ώστε να βάλω ένα προσθετικό στον μηρό μου, ώστε να προσαρμοστώ όσο το δυνατόν καλύτερα στις συνθήκες της νέας μου καθημερινής ζωής.

Δυστυχώς το σώμα μου, μου είπε… αρκετά. Δεν μπορώ να βοηθήσω πια τους συμπαίκτες μου, όπως τους αξίζει. Πολύ απλά, αυτή είναι η μοίρα ενός επαγγελματία αθλητή.

Δυστυχώς αντιμετωπίζουμε πολύ πιο σοβαρές και οδυνηρές καταστάσεις. Η πανδημία που δεν έχει φύγει ακόμα μας άφησε ανεπανόρθωτες πληγές και θα πρέπει να την πολεμήσουμε όλοι μας για αρκετό καιρό ακόμα.

Μην ανησυχείτε για μένα, είναι ανέκδοτο να λέμε κάτι τέτοιο. Ας ξεχάσουμε τα ευτυχισμένα φινάλε. Θα βρούμε τον χρόνο να αποχαιρετιστούμε. Ναι, ήρθε η ώρα να πούμε αντίο και κάπως έτσι τελειώνει για μένα αυτό. Από την πλευρά μου ήταν ένα αξέχαστο και εκπληκτικό ταξίδι από την αρχή μέχρι το τέλος. Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ».

Διαβάστε επίσης

Back to top button