Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Η Αθήνα υποψήφια για την τελική φάση του Europa League

Ανοικτό φέρεται να είναι το ενδεχόμενο να διεξαχθεί στην Αθήνα η τελική φάση του Europa League

Η UEFA φέρεται να κάνει σκέψεις για Final 4 ή και Final 8 σε Champions League και Europa League, ώστε να συγκεντρωθούν οι ομάδες σε μία πόλη όπου θα διεξαχθεί η διοργάνωση.

Όπως ανέφερε ο ΣΠΟΡ FM 94.6, υπάρχει η πιθανότητα η τελική φάση του Europa να φιλοξενηθεί στην Αθήνα λόγω του χαμηλού αριθμού κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα μας και μάλιστα έχει ήδη εκφραστεί η πρόθεση από ελληνικής πλευράς να αναλάβει τη διοργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έχει αναθέσει τον τελικό του Europa στο Γκντανσκ της Πολωνίας, χώρα όμως η οποία έχει πληγεί πολύ περισσότερο από την πανδημία, σε σχέση με την Ελλάδα. Ανασταλτικό παράγοντα πάντως, ειδικά σε περίπτωση που αποφασιστεί να γίνει Final 8, αποτελεί το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αρκετά μεγάλα γήπεδα και προπονητικά κέντρα για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των ομάδων στην ελληνική πρωτεύουσα.

Σημειώνεται ότι το Europa League έχει διακοπεί στη φάση των “16”, έχοντας παιχνίδι τα έξι από τα οχτώ πρώτα παιχνίδια, μεταξύ αυτών και του Ολυμπιακού με τη Γουλβς στο Καραϊσκάκη.

Διαβάστε επίσης

Back to top button