Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Κρίσιμο ΔΣ στον ΕΣΑΚΕ

Σήμερα στις 16:00 η κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ. Ποιες αποφάσεις αναμένονται.

Συνεδριάζει σήμερα (16:00) το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ και αναμένονται σημαντικές αποφάσεις για την τρέχουσα αλλά και την επόμενη σεζόν στην Basket League. Οι εκπρόσωποι των ΚΑΕ θα συναντηθούν στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου του ποδοσφαιρικού ΟΑΚΑ, προκειμένου να υπάρχει χώρος για τις απαιτούμενες αποστάσεις.

Κατ’ αρχάς, θεωρείται δεδομένο ότι θα οριστικοποιηθεί η διακοπή του πρωταθλήματος χωρίς υποβιβασμούς. Αυτό σημαίνει πως οι δύο ουραγοί της βαθμολογίας, Άρης και ΠΑΟΚ, θα παραμείνουν στην μεγάλη κατηγορία. Όσον αφορά στην ανάδειξη πρωταθλητή, είναι ένα ζήτημα ανοιχτό. Ο Παναθηναϊκός δεν «καίγεται» να του απονεμηθεί ο τίτλος, ενώ η πρόταση της ΑΕΚ για διεξαγωγή ενός Final 8 για ανάδειξη πρωταθλητή δεν έχει υποστηρικτές και δεν πρόκειται να περάσει.

Betατζής

Τα μεγαλύτερα ζητήματα αφορούν στην επόμενη σεζόν. Κι αυτό γιατί η ΕΟΚ επιμένει στο να τηρηθεί η δέσμευση προς την Α2 για άνοδο δύο ομάδων στην μεγάλη κατηγορία (η μία θα είναι σίγουρα ο Χαρίλαος Τρικούπης και για τη δεύτερη θα αναζητηθεί ένα format για να διεκδικήσουν τη θέση οι ενδιαφερόμενοι, με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων να έχει εκδηλώσει πρόθεση συμμετοχής). Όμως αν αυτό συμβεί και ταυτόχρονα δεν υπάρξει υποβιβασμός από την Basket League, αυτό σημαίνει πρωτάθλημα 16 ομάδων, κάτι που βρίσκει κάθετα αντίθετες τις περισσότερες ομάδες, για οικονομικούς και όχι μόνο λόγους. Το πιθανότερο σενάριο είναι οι ΚΑΕ να συμφωνήσουν για ένα αυστηρό πλαίσιο κριτηρίων συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα, από εγγυητικές επιστολές και οριοθέτηση μίνιμουμ μπάτζετ, μέχρι και χωρητικότητα γηπέδου), με την… ελπίδα να μειωθεί από εκεί ο αριθμός των ομάδων σε 14, ίσως και 12! Αυτό, βέβαια, είναι αμφίβολο αν αλλά και πότε θα συμβεί, καθώς κάποιες ΚΑΕ θέλουν να κερδίσουν χρόνο αναζητώντας λύσεις στα οικονομικά τους προβλήματα.

Σημαντικά θέματα που θα συζητηθούν αφορούν στην κεντρική τηλεοπτική διαχείριση και την αναζήτηση χορηγιών, καθώς τα έσοδα είναι ήδη πενιχρά. Όσο για το «καυτό» θέμα της απουσίας του Ολυμπιακού, δύσκολα θα υπάρξει κάποια ουσιαστική εξέλιξη. Κι αυτό γιατί οι «ερυθρόλευκοι» δεν… ψήνονται να πάρουν θέση στην Basket League υπό τις παρούσες συνθήκες (τόσο στον ΕΣΑΚΕ, όσο και στην ΕΟΚ), ενώ και ο Παναθηναϊκός αντιδρά έντονα στην πιθανότητα να δοθεί θέση στους Πειραιώτες αν δεν την εξασφαλίσουν από μόνοι τους μέσα στο γήπεδο.

Πηγή: sport-fm. gr

Ετικέτες
autovision

Διαβάστε επίσης

Back to top button
Close