Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός, δεν πέφτουν Άρης και ΠΑΟΚ

Οριστική διακοπή της Basket League, με πρωταθλητή τον Παναθηναϊκό και τους Άρη και ΠΑΟΚ να μην υποβιβάζονται στην Α2 αποφασίστηκε στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ.

Στην απόφαση να μη συνεχιστεί η φετινή Basket League κατέληξε οριστικά ο ΕΣΑΚΕ.

Στο Δ.Σ. της διοργανώτριας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη συμφωνήθηκε η διακοπή του πρωταθλήματος, με τον τίτλο να καταλήγει στον Παναθηναϊκό και τους Άρη και ΠΑΟΚ (που βρίσκονταν στις δυο τελευταίες θέσεις) να μην υποβιβάζονται στην Α2.

Betατζής

Το αποτέλεσμα της σχετικής ψηφοφορίας ήταν 13-1, με τον «τριφύλλι» να ψηφίζει λευκό για την ανάδειξη πρωταθλητή, ενώ η ΑΕΚ απείχε από τη διαδικασία, ωστόσο είναι δεδομένα κατά της διακοπής της λίγκας.

Από ‘κει και πέρα, αποφασίστηκαν και τα κριτήρια συμμετοχής των ομάδων για το πρωτάθλημα της νέας αγωνιστικής περιόδου, τα οποία και θα είναι πολύ πιο αυστηρά με εκείνα που υπήρχαν μέχρι πρόσφατα.

Συγκεκριμένα, η εγγυητική επιστολή θα είναι ύψους 200.000 ευρώ. Ωστόσο, πάνω σ’ αυτό υπάρχει η σκέψη να κατατίθενται τα 60.000 ευρώ ως εγγυητική και τα υπόλοιπα 140.000 ευρώ θα μπαίνουν σε έναν άλλον λογαριασμό και εφόσον η ομάδα είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της, στις 31 Δεκεμβρίου θα μπορεί να το τραβήξει πίσω το συγκεκριμένο ποσό.

Το άλλο κριτήριο για τη συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία, θα είναι η κατάθεση ισολογισμού ύψους μίνιμουμ 800.000 ευρώ.

Τέλος, στο τραπέζι τέθηκε και το θέμα του γηπέδου, αλλά αυτό ενδεχομένως να μην εφαρμοστεί από την επόμενη περίοδο.

Όλα αυτά, θα πρέπει να τα καταθέσουν οι ομάδες στους φακέλους τους μέχρι τις 30 Ιουνίου, ώστε να έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στην Α1.

Πηγή: sport-fm. gr

Ετικέτες
autovision

Διαβάστε επίσης

Back to top button
Close