Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Ελλάδα-Λιθουανία: Το αγωνιστικό προφίλ των δύο ομάδων

Η Εθνική Ελλάδας δίνει σήμερα τον 2ο τελικό της στο φετινό Ευρωμπάσκετ με αντίπαλο την Λιθουανία. Το παιχνίδι αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και οι δύο ομάδες δεν έχουν μεγάλη απόσταση στις διαφορές στα στατιστικά τους.

Πάμε να δούμε όμως αναλυτικά τους αριθμούς των δύο ομάδων.

Αρχικά οι Λιθουανοί και με τη συμβολή του σέντερ της Γιόνας Βαλαντσιούνας σουτάρουν καλύτερα στις εντός παιδιάς προσπάθειες που παίρνουν. Συγκεκριμένα ευστοχούν στο 59,3% των σούτ που παίρνουν μέσα στη ρακέτα σε αντίθεση με την Ελλάδα που σουτάρει με ποσοστό ευστοχίας 56,6%.

Παρ όλα αυτά η Ελλάδα είναι καλύτερη πίσω από το τρίποντο και με τη συμβολή του Κώστα Σλούκα σκοράρει στις 39.8% των σούτ που επιχειρεί. Οι Λιθουανοί απ΄τη μεριά τους έχουν κατά 2,5 μονάδες χειρότερα στατιστικά.

Με μια πρώτη ματιά στους πίνακες κάποιος μπορεί να δει οτι η Ελλάδα πρέπει να προσέξει τα ριμπάουντ της καθώς η ομάδα του Αντομάιτις είναι καλύτερη στην “εναέρια” κυκλοφορία μαζεύοντας 27 αμυντικά και 14 επιθετικά ριμπάουντ.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει 3 λιγότερα αμυντικά ριμπάουντ και συνολικά 11 επιθετικά.

Αμυντικά η ποιότητα του Κώστα Μίσσα στα γκάρντ αποτυπώνεται στη στατιστική καθώς “κλέβουμε” την μπάλα λίγο παραπάνω ενώ στις τάπες υπερτερούμε κατά μια.

Τέλος, το όπλο της Εθνικής είναι οτι σε καταστάσεις αιφνιδιασμού πετυχαίνει περισσότερους πόντους από τον αποψινό της αντίπαλο, βάζοντας μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα 13 έναντι μόλις 6 των Λιθουανών που προτιμούν το “σέτ” παιχνίδι.

Photo credit.fiba.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button