ΓενικάΤοπικές Ειδήσεις

Σύψας: «Δεν νομίζω ότι θα έχουμε καραντίνα ξανά»

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νικόλας Σύψας υποστήριξε πως αυτή είναι η κατάλληλη περίοδος για το άνοιγμα των σχολείων.

Μιλώντας στο Open, ο Ν.Σύψας επιβεβαίωσε ότι την Κυριακή (24/5) θα γίνει η τελική σύσκεψη της επιτροπής και θα παρθεί η τελική απόφαση για το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων.

Και φυσικά με τον τρόπο και τους κανόνες κάτω από τους οποίους θα ανοίξουν.

«Την Κυριακή, 24 Μαΐου, θα γίνει η τελική σύσκεψη της επιτροπής με την οριστική σύσταση για τα σχολεία. Θεωρώ ότι είναι η κατάλληλη εποχή τώρα αν θέλουμε να ανοίξουμε τα σχολεία και να μην τα κρατήσουμε δυο χρόνια κλειστά. Τώρα έχει ζέστη, ανοιχτά παράθυρα παντού και στα σχολεία. Να μάθουν τα παιδιά, οι γονείς και οι δάσκαλοι πώς να λειτουργούν με τις συνθήκες αυτές», τόνισε.

Παράλληλα, ο Νικόλας Σύψας εκτίμησε πως το καλοκαίρι θα κυλήσει με σποραδικά κρούσματα, μία κατάσταση, η οποία θα διαχειριστεί επαρκώς.

«Θα γίνεται άμεσα τεστ αν υπάρχουν ύποπτα συμπτώματα και θα απομονώνεται αμέσως. Στη συνέχεια θα ακολουθεί η ιχνηλάτηση. Η απόσταση θα γίνει ο μεγάλος κανόνας. Όχι να πούμε, είναι φίλος μου, τον ξέρω, τον βλέπω καλά. Μεγάλο λάθος. Όπως τηρούμε απόσταση από τον τουρίστα, θα τηρούμε και από τον Έλληνα που γνωρίζουμε», τόνισε για την έλευση των τουριστών.

Τέλος, εξήγησε αναφερόμενος σε πιθανό δεύτερο κύμα κορονοϊού το Φθινόπωρο: «Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Είναι ο έβδομος κορονοϊός που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Περιμένουμε δεύτερο κύμα όταν κλείσουν τα παράθυρα και ανοίξουν τα σχολεία. Η Υγεία θα είναι καλύτερη, το φάρμακο θα το έχουμε και θα έχουμε μάθει να ζούμε με τον ιό. Δεν νομίζω ότι θα έχουμε καραντίνα ξανά».

Πηγή: Sportime. gr

Ετικέτες
autovision

Διαβάστε επίσης

Back to top button
Close