ΓενικάΤοπικές Ειδήσεις

“Όταν βάλουν φωτοβολταϊκά στην Ακρόπολη θα μπουν και Ανεμογεννήτριες στην Οίτη” – Βροντερό το ΟΧΙ [ΒΙΝΤΕΟ]

Ήταν όλοι εκεί, για να βροντοφωνάξουν «Όχι ανεμογεννήτριες – Όχι στη λεηλασία της φύσης»! Μικροί και μεγάλοι, φορείς, σύλλογοι και ενεργοί πολίτες από την Φθιώτιδα αλλά και από όλη σχεδόν την Ελλάδα.

Το χθεσινό ραντεβού στο διάσελο της Πάθενας μέτρησε περισσότερες από 500 παρουσίες, αριθμός που ξεπέρασε κάθε προσδοκία και έδωσε ενθαρρυντικά μηνύματα στους διοργανωτές, για την αποτροπή της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην κορυφογραμμή της Οίτης.

Ορειβατικοί σύλλογοι από την Περιφέρεια μας αλλά και από την Αθήνα την Άρτα, τα Άγραφα καθώς και μεμονωμένοι επισκέπτες ή μικρές ομάδες, από Ήπειρο, Νάξο, Καρδίτσα, Φλώρινα και άλλες περιοχές της Ελλάδος βρέθηκαν στο σημείο σηκώνοντας πανό  και φωνάζοντας συνθήματα στην προσπάθειά τους να υπερασπιστούν την βιοποικιλότητα του τόπου. Σε μια εποχή όπου προηγμένες ευρωπαικές χώρες, «γυρίζουν την πλάτη» στις ανεμογεννήτριες, η Ελλάδα συνεχίζει ακάθεκτη, θέτοντας σε καταστροφικό κίνδυνο το περιβάλλον.

Γιατί; Οι επιδοτήσεις που τρέχουν και οι ανεμογεννήτριες που παράγει η βαριά βιομηχανία της Βόρειας Ευρώπης –κυρίως της Γερμανίας- από κάποιους πρέπει να αγοραστούν. Θα επιτρέψουμε όμως στον πολύτιμο φυσικό μας πλούτο, να θυσιαστεί στον βωμό του κέρδους; Σίγουρα όχι, απαντούν όσοι συμμετείχαν χθες στην πορεία διαμαρτυρίας στην Τούρλα και το Βλιτοτσούμαρο, στο βουνό του Ηρακλή.

«Τα τελευταία χρόνια είμαστε πελάτες της βαριάς βιομηχανίας που παράγει η Βόρεια Ευρώπη ακόμη και αν τα προϊόντα που θέλουν να μας διοχετεύσουν  καταστρέψουν προστατευόμενες περιοχές και προκαλέσουν τεράστιες ζημιές στο περιβάλλον. Δεν είναι μόνο τα σημεία όπου σκοπεύουν να εγκαταστήσουν τις ανεμογεννήτριες αλλά και οι δρόμοι που θα πρέπει να ανοιχτούν σε βουνά όπως η Οίτη και τα Άγραφα, για την μεταφορά του εξοπλισμού τους» δηλώνει μιλώντας στο Ράδιο Λαμία και το Lamianow, το μέλος του συλλόγου δρομέων «Τραχίνα» Γιάννης Κούτσικος αναφερόμενος και στα συμφέροντα που βρίσκονται στο παρασκήνιο των ανεμογεννητριών.

« Δεν θα εγκαταλείψουμε τις προσπάθειες να προστατεύσουμε το περιβάλλον. Ο κόσμος πρέπει να ξεσηκωθεί. Φανταστείτε δηλαδή για να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα να δούμε και την Ακρόπολη γεμάτη φωτοβολταϊκά…»

πηγή: Lamianow.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button