ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Σαν σήμερα: Γεννήθηκε ο Φρανζίσκο Πίτι!(pics+vids)

Γενέθλια έχει σήμερα ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν ποτέ τη φανέλα του ΠΑΣ Λαμία! Χρόνια πολλά Πίτι!

Γενέθλια έχει σήμερα, ο σημαντικότερος ξένος ποδοσφαιριστής που φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΣ Λαμία. Ο Φρανζίσκο Μεδίνα Λούνα «Πίτι».

Σαν σήμερα, 26 Μαΐου του 1981, γεννήηκε στην Βαρκελώνη ο Φρανζίσκο Μεδίνα Λούνα Πίτι, ίσως ο σπουδαιότερος ποδοσφαιριστής που φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΣ Λαμία!

Το LamiaSports εύχεται χρόνια πολλά στον 39χρονο πλέον Πίτι…μέσα από ένα μικρό αφιέρωμα.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕΓΑΛΕ ΠΙΤΙ!

Ο Πίτι (όπως προείπαμε) γεννήθηκε στη Βαρκελώνη στις 26 Μαΐου του 1981.

Ξεκίνησε από τις μικρές ομάδες της Novelda FC, UE Tarrega αλλά και τη Reus. Το 2004 φόρεσε τη φανέλα της Real Zaragoza με την οποία αγωνίστηκε και στην πρώτη ομάδα σε 3 ματς.

Έπειτα ήρθε το πέρασμά του από την Murcia και μετά άρχισε μία εναλλαγή ομάδων μεταξύ της Hercules και της αγαπημένης του Rayo Vallecano.

Επί της ουσίας, στη Hercules αγωνίστηκε μόλις 7 φορές, αλλά με την ομάδα το Vallecano έπαιξε συνολικά σε 201 παιχνίδια, πέτυχε 45 γκολ ενώ μοίρασε και άλλα 8.

Οι πολύ καλές του εμφανίσεις με την Rayo Vallecano, τον έφεραν στην ομάδα της Granada, όμως δεν κατάφερε να καθιερωθεί και επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του για να φύγει ξανά και πλέον εκτός Ισπανίας το 2017.

Έτσι, η πρώτη ομάδα που αγωνίστηκε ο Πίτι εκτός Ισπανίας ήταν η ΑΕΛ Λεμεσού της Κύπρου. Και εκεί έμελλε να γίνει ένας σούπερ σταρ, καθώς αγωνίστηκε μόλις μία χρονιά συμπλήρωσε 17 συμμετοχές με 5 γκολ και 3 ασίστ, αλλά αγαπήθηκε όσο κανένας και σε αυτή την ομάδα.

Το καλοκαίρι του 2017, ο ΠΑΣ Λαμία κάνει το «μπαμ» της μεταγραφικής περιόδου καθώς κάνει δικό του τον Ισπανό ποδοσφαιριστή. Ο Καταλανός, ο οποίος πλέον επέστρεψε στην ομάδα της Λαμίας για δεύτερη φορά, έχει αγωνιστεί 49 φορές, με 9 γκολ και 3 ασίστ.

Είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΣ, είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της ομάδας στη SuperLeague ενώ είναι και ένα από τα αγαπημένα παιδιά της κερκίδας των «κυανόλευκων».

Έφυγε από τη Λαμία για ένα εξάμηνο, στο οποίο φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΛ για 17 παιχνίδια και αμέσως με την πρώτη ευκαιρία επέστρεψε στην ομάδα που αγαπήθηκε και αγάπησε περισσότερο στην Ελλάδα.

Όταν αποχώρησε από τη Λαμία πέρυσι το καλοκαίρι, ταξίδεψε στην Ινδία για χάρη της Jamshedpur FC, με την οποία αγωνίστηκε σε 6 αγώνες έχοντας 1 γκολ και 2 ασίστ! Πλέον είναι ελεύθερος να συνεχίσει την καριέρα του όπου επιθυμεί μιας και δεν έχει δείξει πρόθεση να σταματήσει το ποδόσφαιρο!

Χρόνια πολλά Πίτι!

Διαβάστε επίσης

Back to top button