FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Φιλική πεντάρα…

Μία «βαριά» ήττα γνώρισε ο ΠΑΣ Λαμίας, σε φιλική αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Μπορεί πρωτάθλημα να μην έχουμε, όμως ο ΠΑΣ Λαμίας και η ΑΕΚ έδωσε σήμερα φιλικό αγώνα για να κρατιούνται οι ποδοσφαιριστές τους σε εγρήγορση, μιας και η SuperLeague λογικά κάποτε θα ξεκινήσει ξανά…

Το ματς δεν πήγε καθόλου καλά για τη Λαμία, μιας και ηττήθηκε με το βαρύ 5-0, αλλά σίγουρα δεν μπορεί κανείς να βγάλει συμπεράσματα από το παιχνίδι μιας και υπήρχαν αρκετές αλλαγές και τους δύο προπονητές.

Το ματς:

Μόλις στο 2΄η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με ωραίο ξερό σουτ του Αστρίτ Αϊντάρεβιτς, ο οποίος υποδέχθηκε την μπάλα από την σέντρα του Μασούντ και πέτυχε ένα ωραίο γκολ, πιάνοντας στον ύπνο την άμυνα του ΠΑΣ Λαμίας.

Η γηπεδούχος ομάδα μπήκε αρκετά δυνατά από τα πρώτα λεπτά, πίεζε ψηλά κλέβοντας αρκετές μπάλες, μην αφήνοντας την Λαμία να πλησιάσει την περιοχή Τσιντώτα.

Στο 6΄ο σκόρερ της ΑΕΚ, πέρασε την κάθετη πάσα στον Γιακουμάκη αλλά το σουτ του Έλληνα επιθετικού μπλόκαρε εύκολα ο Μελίσσας, καθώς ήταν αδύναμο και υπό πίεση.

Στο 18΄ο Μασούντ κέρδισε ένα φάουλ από τα δεξιά, από τον Βασιλαντωνόπουλο, με τον Μπακασέτα να το εκτελεί, η μπάλα πέρασε από αμυντικούς και επιθετικούς και λίγο πριν προλάβει ο Γιακουμάκης να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα μπλόκαρε ο Μελίσσας.

Ο επιθετικός μονόλογος της Ένωσης συνεχίστηκε σχεδόν σε όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και στο 22΄ο Αϊντάρεβιτς προσπάθησε να κάνει κάτι το πολύ θεαματικό, καθώς επιχείρησε να κρεμάσει με σουτ τον Μελίσσα, ο οποίος όμως έλεγχε τη φάση και άφησε την μπάλα να περάσει εκτός.

Με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, η ΑΕΚ πέτυχε και δεύτερο τέρμα αυτή την φορά με τον Γιακουμάκη. Ο Μπακασέτας έβγαλε τη κάθετη πάσα, βγάζοντας τετ α τετ τον συμπαίκτη του ο οποίος δεν αστόχησε και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Το πρώτο σουτ-αντίδραση της Λαμίας ήρθε στο 28΄όταν ο Βάντερσον έκανε ωραία προσωπική ενέργεια, αλλά το σουτ που επιχείρησε, το μπλόκαρε εύκολα ο Τσιντώτας. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ δεν μείωσε την πίεσή της και στο 35΄όταν ο Γιακουμάκης έκανε το σουτ από πλεονεκτική θέση αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα των αμυνόμενων και πέρασε κόρνερ.

Στο 40΄ήρθε η δεύτερη τελική για τον ΠΑΣ Λαμία, όταν ο Σάκης Παντελιάδης έβγαλε μία καλή σέντρα από τα αριστερά, αλλά η κεφαλιά του Μπούτνικ πέρασε άουτ, χωρίς να απειλήσει τον Τσιντώτα.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 43΄για να καταφέρει η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ να κρατήσει την μπάλα για παραπάνω από δύο λεπτά στο μισό της ΑΕΚ, αλλά η φάση αυτή τελείωσε με το οφσάιντ του Βάντερσον.

Έτσι όπως άρχισε το πρώτο ημίχρονο, έτσι και τελείωσε και στο 45΄ο Γιακουμάκης έκανε δύο τα προσωπικά του τέρματα και τρία για την ομάδα του. Εξαιρετική και πάλι κυκλοφορία της μπάλας από την ΑΕΚ, με τον Μασούντ μέσα στην περιοχή και προς την γραμμή του άουτ, να την γυρίζει στον Αϊντάρεβιτς, ο οποίος με εξαιρετική μπαλιά με το εξωτερικό στο δεύτερο δοκάρι, ο Γιακουμάκης αμαρκάριστος και από κοντά πλάσαρε κάνοντας το 3-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με πολλές αλλαγές και για τις δύο ομάδες. Μάλιστα, η ΑΕΚ ξεκίνησε με εντελώς διαφορετική 11άδα, ενώ για τον ΠΑΣ Λαμίας για πρώτη φορά έκανε την εμφάνισή του έστω και ανεπίσημα ο Ντέιβιντ Άντρονικ.

Στο 59΄η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι που δεν της δόθηκε, με τον Λιβάγια να ανατρέπεται εντός περιοχής, όμως ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο Πίτκας είχε σώσει την ομάδα του από σίγουρο γκολ, όταν μετά από κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Γαλανόπουλο, αυτός πλάσαρε αλλά ο τερματοφύλακας της Λαμίας μπλόκαρε.

Στο 82΄είχαμε διακοπή στο παιχνίδι μιας και μία διεκδίκηση της μπάλας κατέληξε να τραυματιστούν στο κεφάλι δύο ποδοσφαιριστές. Τέλος καλό όλα καλά, για τους Άντρονικ και Πριντέτα, οι οποίοι έλαβαν τις πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς της Λαμίας και συνέχισαν κανονικά το παιχνίδι.

Στο 90΄ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με απίστευτη εκτέλεση φάουλ έκανε το 4-0, το οποίο όμως δεν ήταν το τελευταίο γκολ της ΑΕΚ. Ο Μεληκιώτης, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του Αραούχο, έκανε με ωραίο τρόπο το 5-0 το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, της φιλικής αναμέτρησης…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΑΕΚ: (Μανόλο Χιμένεθ) Τσιντώτας, Γκάλο, Γιαννούτσος, Βράνιες, Χουλτ, Αϊντάρεβιτς, Μοράν, Κλωναρίδης, Μασούντ, Μπακασέτας, Γιακουμάκης
Αναπ: Μπάρκας, Μπακάκης, Λόπες, Γιούσης, Μπάμπης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Λάζαρος, Σιμόες, Κονέ, Λιβάγια, Αντωνίου, Μεληκιώτης, Ανέστης, Ντούνης
ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ(Μπάμπης Τεννές): Μελισσάς, Βασιλαντωνόπουλος, Παντελιάδης, Σελίμ, Ασίγκμπα, Μπουλούλης, Αναστασόπουλος, Ακόστα, Μπούντνικ, Πίτι, Βάντερσον
Αναπ: Πίκτας, Αστσέριτς, Κουκόλης, Πριντέτα, Καραγιάννης, Παπαργυρίου, Φράγκος, Λινάρδος, Κουτρομάνος, Αντρόνικ
Διαιτητικό team:
Διαιτητής: Ρατσιάτος, Βοηθοί: Λάμπρου – Σπυρόπουλος, 4ος: Γκάμαρης

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button