ΓενικάΤοπικές Ειδήσεις

SOS KIDS ΛΑΜΨΗ – Τελειώνουν τα αποθέματα αίματος

Μειώνονται δραματικά τα αποθέματα αίματος σε Λαμία, Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Λάρισα, Κεφαλονιά και Βόλο

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ικανότητες «sos kids λάμψη» Χονδρογιάννης Ηλίας προσήλθε σήμερα στο Γεν.  Νοσοκομείου Λαμίας (νοσοκομείο αναφοράς για κρούσματα κορωνοϊού), με σκοπό να αιμοδοτήσει και να ελέγξει ο ίδιος την ασφάλεια τις διαδικασίας, ιδιαίτερα στο πλαίσιο των συνθηκών που έχει επιβάλλει η έξαρση του ιού.

Καλεί όλους τους πολίτες και τους εθελοντές αιμοδότες να συμμετέχουν στις αιμοδοσίες των Γεν.  Νοσοκομείων Λαμίας, Ζακύνθου, Κερκύρας, Κεφαλονιάς και Βόλου, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, και όπου αλλού υπάρχει ανάγκη για αίμα.

Η αιμοδοσία είναι ασφαλής εντός των Νοσοκομείων. Αρκεί η χρήση μιας μάσκας, και οποιοσδήποτε δεν μπόρεσε να συμμετέχει στις οργανωμένες αιμοδοσίες των Νοσοκομείων μπορεί τώρα να προσέλθει.

«Απελπιστικά χαμηλά» είναι ξανά, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, τα εθνικά αποθέματα αίματος. Μετά από μια μεγάλη «ανάσα» που δόθηκε στις μέρες τις καραντίνας, με περισσότερες από 100 εξωτερικές Αιμοδοσίες σε όλη τη χώρα, έλλειψη αποθεμάτων αίματος χαρακτηρίζει όλα τα Νοσοκομεία αντιμετώπισης περιστατικών.

Οι εθελοντές αιμοδότες χρειάζεται, τώρα όσο ποτέ, να συνεχίσουν να προσφέρουν το δώρο ζωής προς τους συνανθρώπους τους που το έχουν ανάγκη. Αρκετά χειρουργεία ξεκινούν στη μετά κορωνοϊού εποχή καθημερινά.

Να σημειωθεί ότι μόνο για τις ανάγκες των ασθενών με Μεσογειακή Αναιμία χρειάζονται καθημερινά 500 μονάδες αίμα.

«Δίνουμε Αίμα….γιατί μας περισσεύει ΑΓΑΠΗ!»,

Για να καταχωρείται ο  ΑΣΚΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ στο  Σύλλογο μας
ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ
  Κάτω από τα στοιχεία μας….
ΑΡΙΣΤΕΡΑ
1)Τσεκάρουμε το κουτάκι για σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών και
 
ΔΕΞΙΑ
 
Αριθμός Μητρώου 13517
 
Όνομα συλλόγου
SOS KIDS ΛΑΜΨΗ
και στέλνουμε
sms στο 6942 080408
ότι προσφέραμε έναν Ασκό Αίμα
για την εγγραφή στο μητρώο μέλών μας

Για το Δ.Σ.
Η Γεν. Γραμματέας
Τασιάκου Ευαγγελία Αναστασία

Διαβάστε επίσης

Back to top button