Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεξαχθούν κάποια ματς σε ουδέτερα γήπεδα

Το πλάνο της Premier League είναι να διεξαχθούν όλοι οι εναπομείναντες αγώνες του πρωταθλήματος στις φυσικές έδρες των ομάδων, όμως υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο χρησιμοποίησης ουδέτερων γηπέδων.

Αυτό επισημαίνει σε σημερινή ανακοίνωσή της η διοργανώτρια αρχή του αγγλικού πρωταθλήματος, μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν την αστυνομία να έχει ζητήσει τη διεξαγωγή έξι συγκεκριμένων αναμετρήσεων, που θεωρούνται «υψηλού ρίσκου», σε ουδέτερες έδρες.

«Φιλοδοξία της Premier League είναι να ολοκληρωθούν όλοι οι εναπομείναντες αγώνες της σεζόν εντός και εκτός έδρας, όπου είναι δυνατό. Συνεργαζόμαστε με τους συλλόγους και την αστυνομία, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, για να διασφαλίσουμε την ελαχιστοποίηση του ρίσκου» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Premier League.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, τα παιχνίδια για τα οποία η αστυνομία έχει ζητήσει να γίνουν σε ουδέτερες έδρες (υπό το φόβο συγκέντρωσης φιλάθλων έξω από τα γήπεδα) είναι τα Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι-Νιούκαστλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Νιούκαστλ-Λίβερπουλ, Έβερτον-Λίβερπουλ, καθώς και ο αγώνας στον οποίο η Λίβερπουλ θα μπορεί να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή.

Όπως αποφάσισε η Premier League, το πρωτάθλημα θα ξαναρχίσει στις 17/6 με τις εξ αναβολής αναμετρήσεις Άστον Βίλα-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Σίτι-Άρσεναλ, ενώ το τριήμερο 19-21 Ιουνίου θα υπάρξει κανονικό πρόγραμμα, με τη διεξαγωγή της 30ης αγωνιστικής.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button