Νέα από ΕλλάδαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Εγκρίθηκαν οι πέντε αλλαγές και οι 20μελείς αποστολές

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ενέκρινε όλες τις αλλαγές, εκτός της μείωσης των εξόδων διαιτησίας, που είχε προτείνει η Σούπερ Λίγκα. 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ενέκρινε όλες τις αλλαγές, εκτός της μείωσης των εξόδων διαιτησίας, που είχε προτείνει η Σούπερ Λίγκα.

Στη σημερινή συνεδρίαση, που διεξήχθη παρουσία του εντεταλμένου εκπροσώπου των FIFA/UEFA Χέρμπερτ Χούμπελ, του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA Πετρ Φούσεκ και του εκπροσώπου των FIFA/UEFA Μάριου Γεωργίου, η ΕΠΟ «πέρασε» -μεταξύ άλλων- τις πέντε αλλαγές σε κάθε αγώνα, το cooling break και τη συγκρότηση αποστολών με 20 παίκτες, αντί για 18.

Επίσης, ενέκρινε την πρόσκληση και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, η οποία θα διεξαχθεί την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020 (10:00). Βάσει της απόφασης της Ε.Ε., στη Γ.Σ. προτείνεται η τροποποίηση των άρθρων 82 του Καταστατικού και 9 του Παραρτήματος Γ του Καταστατικού της.

Σε άλλες αποφάσεις, η ΕΠΟ έδωσε (όπως ήταν φυσικό) παράταση στην αγωνιστική περίοδο 2019-20 λόγω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

Επίσης, παρέτεινε την προθεσμία κοινοποίησης της ημερομηνίας έναρξης του πρωταθλήματος της νέας αγωνιστικής περιόδου (2020-21) μέχρι τις 30/6/20, σύμφωνα με το Άρθρο 3 παρ. 3β του ΚΑΠ και κατ’ επέκταση την παράταση της κατάθεσης του ετήσιου συνοπτικού προγράμματος αγώνων μέχρι τις 30/7/20.

Ακόμη, προχώρησε σε απαλλαγή κατ’ εξαίρεση της κατάθεσης παραβόλων για την τροποποίηση των συμβολαίων ποδοσφαιριστών/προπονητών, προς εφαρμογή του ειδικού θεσμικού πλαισίου που έθεσε η user και υιοθέτησε η ΕΠΟ για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού.

Αυτές οι αποφάσεις θα εφαρμοστούν και στα πρωταθλήματα της Super League 2 και Football League, σε περίπτωση επανέναρξής τους.

Η ΕΠΟ επικύρωσε ομόφωνα την πρόταση της Επιτροπής Διοργανώσεων για την άνοδο των 8 πρωταθλητών των ομίλων της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και τον υποβιβασμό όσων σωματείων είχαν μαθηματικά υποβιβαστεί κατά τη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω της πανδημίας.

Ειδικά για τον όμιλο της Κρήτης, δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα και θα ανέβουν οι πρωταθλητές και οι δευτεραθλητές των τεσσάρων (4) Ε.Π.Σ., ώστε το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2020-21 να διεξαχθεί με 16 ομάδες.

Τέλος, η Ε.Ε. αποφάσισε την προκήρυξη πρόχειρου διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου συντήρησης του χλοοτάπητα των γηπέδων που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας στον Άγιο Κοσμά και όρισε νέο μέλος στην Επιτροπή Εθνικών Ομάδων τον Γιώργο Χατζησαρόγλου, στη θέση του παραιτηθέντος Κωνσταντίνου Βρακά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button