Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

ΕΠΟ: Εγκρίθηκαν οι αλλαγές που ζήτησε η Superleague εκτός… της διαιτησίας

Πέρασαν όλα... εκτός από τη διαιτησία!

Όλες οι αλλαγές που ζήτησε η Superleague ενόψει πλέι οφ εγκρίθηκαν από την ΕΕ της ΕΠΟ σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, με εξαίρεση τo αίτημα για μείωση των εξόδων διαιτησίας, που πηγαίνει για την επόμενη συνεδρίαση.

Το SDNA σας είχε ενημερώσει από την περασμένη Τρίτη (26/5) αναλυτικά για τα αιτήματα της Λίγκας στην ΕΠΟ ενόψει της έναρξης των πλέι οφ. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε κανονικά πέντε αλλαγές στους αγώνε,ς 20μελείς αποστολές, αλλά και διαλείμματα για νερό.

Πιο αναλυτικά τα αιτήματα ήταν:

* Την αντικατάσταση μέχρι πέντε (5) ποδοσφαιριστών σε όλους τους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ, σύμφωνα με τη σχετική ειδική εγκύκλιο της IFAB.

* Την αύξηση του αριθμού των αναπληρωματικών ποδοσφαιριστών που κάθονται στον πάγκο της ομάδας από επτά (7) σε εννιά (9), άρα το δικαίωμα δήλωσης να επεκτείνεται σε επίπεδο εικοσάδας (20) αντί δεκαοκτάδας (18).

* Την πραγματοποίηση διαλειμμάτων για ανάκτηση δυνάμεων σε όλους τους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ 2019-20, σύμφωνα και με όσα ορίζονται στους Κανόνες παιχνιδιού.

* Την παράταση της αγωνιστικής περιόδου 2019-20 λόγω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

* Την παράταση της προθεσμίας κοινοποίησης της ημερομηνίας έναρξης του Πρωταθλήματος της νέας αγωνιστικής περιόδου 2020-21 μέχρι τις 30/6/20, σύμφωνα με το Άρθρο 3 παρ. 3β του ΚΑΠ και κατ’ επέκταση την παράταση της κατάθεσης του ετήσιου συνοπτικού προγράμματος αγώνων μέχρι τις 30/7/20.

* Την απαλλαγή κατ’ εξαίρεση της κατάθεσης παραβόλων για την τροποποίηση των συμβολαίων ποδοσφαιριστών/προπονητών, προς εφαρμογή του ειδικού θεσμικού πλαισίου που έθεσε η FIFA και υιοθέτησε η ΕΠΟ για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού.

* Τη μείωση των εξόδων διαιτησίας σε όλους τους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ 2019-20.

Όλες οι αλλαγές που πρότεινε η Λίγκα πέρασαν από τη σημερινή (29/5) συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, με εξαίρεση την τελευταία που αφορούσε τη μείωση των εξόδων διαιτησίας για πλέι οφ και πλέι άουτ. Το συγκεκριμένο ζήτημα, που δεδομένα θα προκαλέσει αντιδράσεις στις τάξεις των διαιτητών εφόσον εγκριθεί, θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΕ, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης

Back to top button