ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Super League 1: Η δυσπραγία των οργάνων της ΕΠΟ κρατά σε «ομηρία» τέσσερις ομάδες

Οι Βέροια, Λαμία, Παναιτωλικός και Απόλλων Σμύρνης περιμένουν την εκδίκαση της Επιτροπής Δεοντολογίας και τη λήψη της απόφασης για το μέλλον τους, σε μία περίοδο που θα έπρεπε ήδη να... τρέχει ο προγραμματισμός τους για τη νέα σεζόν.

Οι Βέροια, Λαμία, Παναιτωλικός και Απόλλων Σμύρνης περιμένουν την εκδίκαση της Επιτροπής Δεοντολογίας και τη λήψη της απόφασης για το μέλλον τους, σε μία περίοδο που θα έπρεπε ήδη να… τρέχει ο προγραμματισμός τους για τη νέα σεζόν.

Στην Ελλάδα είναι σύνηθες φαινόμενο τα όποια προβλήματα δημιουργούνται να λύνονται –και αν – στο… και πέντε, χωρίς το ποδόσφαιρο να αποτελεί εξαίρεση στον παραπάνω «κανόνα». Για αυτό άλλωστε μόνο ως τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός πως φτάσαμε τέλη Μαΐου και όχι απλά δεν ξέρουμε τις ομάδες που θα συμμετάσχουν την επόμενη χρονιά στο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας, αλλά δεν έχει καν επικυρωθεί η βαθμολογία.

Ο λόγος είναι πως εκκρεμεί η απόφαση για την υπόθεση που εμπλέκει τον Παναιτωλικό και υπάρχει εισήγηση της επιτροπής Δεοντολογίας ώστε να υποβιβαστεί. Βέβαια η παραπάνω κίνηση δεν συνιστά απόφαση, αφού πλέον το ζήτημα παραπέμφθηκε στο δικαστικό τμήμα της επιτροπής και ενώ υπάρχει η εφέσεων και το CAS, εφόσον καταφύγει εκεί κάποια εμπλεκόμενη πλευρά (δικαίωμα έφεσης στην πρωτόδικη απόφαση έχουν τα «Καναρίνια» και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας).

Αρχικά λοιπόν η εκδίκασή της είχε προγραμματιστεί για τις 25 Μαΐου, επειδή όμως λόγω… αβλεψίας δεν κλήθηκε ο πρώην εργαζόμενος των «Κυανοκίτρινων» που είναι άμεσα εμπλεκόμενος και κατηγορούμενος, ενδέχεται να πάρει αναβολή για τις επόμενες ημέρες, κατά πάσα πιθανότητα για τις 30 του μηνός. Και εδώ τίθεται ένα μεγάλο ερώτημα.

Πόσο αξιόπιστο μπορεί να θεωρηθεί ένα πόρισμα που εισηγείται υποβιβασμό και πρόστιμο 300.000 ευρώ για μία ομάδα (άρα το συνολικό ύψος της ποινής που θέλει να της επιβάλει, ξέχωρα από το αγωνιστικό κομμάτι, ξεπερνά τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ αν υπολογίσουμε τα διαφυγόντα έσοδα της νέας αγωνιστικής περιόδου), όμως… ξέχασε να καλέσει σε απολογία τον άνθρωπο «κλειδί» σε μία υπόθεση που κρίνει το μέλλον τεσσάρων ομάδων και όχι μόνο μίας. Πιο συγκεκριμένα εκτός των «Κυανοκίτρινων» άμεσα εμπλεκόμενοι είναι ακόμη η Λαμία, ο Απόλλων Σμύρνης και η Βέροια, που απλά… περιμένουν.

Από τη στιγμή που δεν έχει επικυρωθεί η βαθμολογία δεν μπορεί να οριστεί το μπαράζ του 13ου της Super League 1 με την τελευταία, αφού αν ο Παναιτωλικός τιμωρηθεί με υποβιβασμό τότε η Λαμία θα «ανέβει» 12η και στο μπαράζ θα πάει ο ουραγός Απόλλων Σμύρνης. Και οι τρεις ομάδες συνεχίζουν προπονήσεις και… βλέπουμε, ενώ θα πατήσουμε Ιούνιο και εκείνες, όπως άλλωστε και ο Παναιτωλικός, δεν θα γνωρίζουν επίσημα σε ποια κατηγορία θα αγωνίζονται ώστε να κάνουν προγραμματισμό κ.τ.λ..

Ξέχωρα από το γεγονός πως οι ομάδες θα που θα κληθούν να παίξουν στα μπαράζ θα έχουν «κλείσει» σχεδόν έναν μήνα με… μόνο προπονήσεις.

Με τα υπάρχοντα δεδομένα η πρωτόδικη απόφαση αναμένεται να εκδοθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, οπότε και στο πάρα πολύ «ευοίωνο» σενάριο το πρώτο μπαράζ θα γίνει στις 5 Ιουνίου, άντε «βαριά» στις 8 του μηνός και ενώ η Λαμία ολοκληρώσει στις 15/5 τις επίσημες υποχρεώσεις της. Αντε να τη βάλεις… έτσι απλά να παίξει έτσι μια κατηγορία! Αυτό πάντα σε περίπτωση που τα πάντα κριθούν από τον πρώτο βαθμό δικαιοσύνης, αφού αν πάμε στο δεύτερο ή στο διεθνές δικαστήριο της Λοζάνης τότε οριακά θα… προλάβουμε την καταλυτική ημερομηνία της 30ης Ιουνίου που όρισε πρόσφατα η ΕΠΟ ως deadline της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Τα παραπάνω δημιουργούν σωρεία συμπερασμάτων και αποριών για το κατά πόσο δύναται να λαμβάνονται τόσο σοβαρές αποφάσεις από ένα σώμα που… ξέχασε να κλητεύσει τον άνθρωπο κλειδί σε μία υπόθεση που κρατά σε «ομηρία» τέσσερις ομάδες.

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button