Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Οριστικά έκτακτη Γ.Σ. στην ΕΠΟ για αλλαγή Καταστατικού ενόψει εκλογών

Η αλλαγή Καταστατικού θα επιτρέψει στην ΕΠΟ να κάνει εκλογές τον Ιούλιο (όπως είχε συμφωνηθεί απ’ όλους), αν όμως υπάρξει παράλληλα και ανάλογη νομοθετική ρύθμιση…

Παρουσία του εντεταλμένου εκπροσώπου των FIFA/UEFA, Χέρμπερτ Χούμπελ, του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA, Πετρ Φούσεκ και του εκπροσώπου των διεθνών συνομοσπονδιών, Μάριου Γεωργίου, συνεδρίασε την Παρασκευή (29/5) η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Η απόφασή της, είναι να πάει οριστικά σε έκτακτη Καταστατική Γενική Συνέλευση, προκειμένου να μπορεί να κάνει εκλογές ακόμα και τον προσεχή Ιούλιο (όπως είχε συμφωνηθεί απ’ όλους) και όχι «τον Οκτώβριο κάθε Ολυμπιακού έτους», όπως προβλέπει σήμερα το Καταστατικό.

Ειδικότερα, η Ε.Ε. της ΕΠΟ ανακοίνωσε, πως «ενέκρινε την πρόσκληση και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, η οποία θα διεξαχθεί στις 16 Ιουνίου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00πμ σε αίθουσα του ξενοδοχείου Divani Apollon Palace στη Βουλιαγμένη. Βάσει της απόφασης της Ε.Ε., στη Γ.Σ. προτείνεται η τροποποίηση των άρθρων 82 του Καταστατικού και 9 του Παραρτήματος Γ του Καταστατικού της Ε.Π.Ο».

Πιο συγκεκριμένα, η αλλαγή στο Καταστατικό θα προβλέπει κατ’ εξαίρεση εκλογές οποτεδήποτε μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Όποτε και αν γίνουν, ωστόσο, είτε τον Ιούλιο (όπως είχε συμφωνηθεί μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης, της ΕΠΟ, της FIFA και της UEFA, καθώς και του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, σε δύο συναντήσεις που έγιναν τον Δεκέμβρη και τον Γενάρη), είτε το φθινόπωρο (όπως έχει προαναγγείλει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και η κυβέρνηση μετά την αλλαγή της στάσης τους), θα χρειαστεί απαραιτήτως και ανάλογη νομοθετική ρύθμιση.

Το να γίνουν εκλογές τον προσεχή Ιούλιο, όπως είχε συμφωνηθεί, εξάλλου, εξακολουθεί να αποτελεί και επιθυμία των FIFA/UEFA, κάτι που επιβεβαιώθηκε και με την πρόσφατη επιστολή-απάντηση που απέστειλαν στην ΕΠΟ.

πηγή: Sport-Fm

Διαβάστε επίσης

Back to top button