Άλλα αθλήματα

H Formula 1 ανακοίνωσε το τελικό αγωνιστικό πρόγραμμα του 2021 με 22 αγώνες

Η Formula 1 θα πραγματοποιήσει σεζόν με αριθμό ρεκόρ 22 αγώνων στο 2021, έπειτα από την ανακοίνωση του τελικού προγράμματος.

Η Formula 1 θα πραγματοποιήσει σεζόν με αριθμό ρεκόρ 22 αγώνων στο 2021, έπειτα από την ανακοίνωση του τελικού προγράμματος.

Στο πλαίσιο του GP Βελγίου και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του FP3, η Formula 1 επισημοποίησε το αγωνιστικό πρόγραμμα για το υπόλοιπο του 2021. Ο αρχικός στόχος των 23 αγώνων δεν θα επιτευχθεί, όμως και πάλι φέτος θα είναι η σεζόν όπου θα δούμε νέο ρεκόρ στον αριθμό των Grand Prix στην ιστορία με 22.

Στην ανακοίνωση, είδαμε πολλές αλλαγές στις αρχικές ημερομηνίες ορισμένων Grand Prix. Λόγω στενών χρονικών περιθωρίων, τα τρία επόμενα GP σε Ολλανδία, Ιταλία, και Ρωσία θα διεξαχθούν τα τριήμερα που είχαν ήδη προγραμματιστεί.

Το GP Τουκίας θα διεξαχθεί στις 8-10 Οκτωβρίου, μια εβδομάδα αργότερα από ότι είχε αρχικά προγραμματιστεί. Το GP ΗΠΑ ακολουθεί δύο εβδομάδες αργότερα στην αρχική του ημερομηνία, ενώ οι αγώνες σε Μεξικό και Βραζιλία έχουν επίσης μεταφερθεί αργότερα στο ημερολόγιο κατά μία εβδομάδα. Οι αγώνες θα είναι back-to-back, με τον πρώτο να διεξάγεται στις 5-7 Νοεμβρίου και τον δεύτερο στις 12-14 του ίδιου μήνα.

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος μία εβδομάδα μετά το GP Βραζιλίας όμως δεν έχει ανακοινωθεί η χώρα που θα φιλοξενήσει το Grand Prix. Φαβορί αποτελεί το Κατάρ, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες.

Το φετινό πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί με ένα double header, αρχικά στη Σαουδική Αραβία το τριήμερο 3-5 Δεκεμβρίου και η σεζόν θα κλείσει στο Άμπου Ντάμπι στις 10-12 Δεκεμβρίου.

To πρόγραμμα του 2021

f1 calendar

Image credit: Red Bull Content Pool

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button