Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Σαν σήμερα: Γιουβέντους, Φιορεντίνα και Λάτσιο υποβιβάζονται στη Serie B μετά το σκάνδαλο Calciopoli

Σαν σήμερα πριν από 15 χρόνια, Γιουβέντους, Λάτσιο και Φιορεντίνα γνωρίζουν τον υποβιβασμό στη Serie B μετά το σκάνδαλο Calciopoli!

Σαν σήμερα πριν από 15 χρόνια, Γιουβέντους, Λάτσιο και Φιορεντίνα γνωρίζουν τον υποβιβασμό στη Serie B μετά το σκάνδαλο Calciopoli!

Σαν σήμερα: Πάνε 15 χρόνια από τις 14 Ιουλίου του 2006, ημερομηνία ορόσημο για το Ιταλικό ποδόσφαιρο καθώς εκείνη την ημέρα ξεσκεπάστηκε το σκάνδαλο Calciopoli, με τη συμμετοχή πέντε ομάδων της Serie A και τον υποβιβασμό τριών εξ αυτών.

Στις βαρύτατες ποινές συμπεριλήφθηκαν οι υποβιβασμοί των Γιουβέντους, Φιορεντίνα και Λάτσιο! Στο σκάνδαλο εμπλοκή είχαν και οι Μίλαν – Ρετζίνα.

Το ποδοσφαιρικό σκάνδαλο στην Ιταλία αφορούσε στήσιμο αγώνων και ήρθε στο φως το 2006 από την ιταλική αστυνομία.

Το Calciopoli, περιείχε επικοινωνία παραγόντων πολλών ομάδων με διαιτητές και επιρροή για ευνοϊκά σφυρίγματα σε αγώνες.

Εκατοντάδες τηλεφωνικές συνομιλίες υποκλάπηκαν, η εισαγγελία της Νάπολης πέρασε ολόκληρες εβδομάδες αναλύοντας τα στοιχεία και έβγαλε λαβράκια.

Επικεφαλής του κυκλώματος, ο γενικός διευθυντής της Γιουβέντους, Λουτσιάνο Μότζι.

Η αθλητική ιταλική δικαιοσύνη δεν κατάφερε να εξετάσει όλα τα δεδομένα και ελλείψει χρόνου πήρε βιαστικές αποφάσεις, ώστε να αρχίσει το επόμενο πρωτάθλημα της χώρας που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου το καλοκαίρι, στο Μουντιάλ της Γερμανίας.

Στην Γιουβέντους πέρα από τον υποβιβασμό στη Serie B επιβλήθηκε αφαίρεση των τελευταίων 2 τίτλων που κατέκτησε.

πηγή: Sportime.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button