Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Σαν σήμερα… το «The Italian job» του Μουντιάλ!

Έντεκα χρόνια συμπληρώνονται απόψε (9/7) από τον τελικό του Μουντιάλ της Γερμανίας, όπου η Ιταλία στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου επικρατώντας Γαλλίας στα πέναλτι.

Από τη μία μεριά η Ιταλία η οποία κόντρα στα προγνωστικά έφτασε μέχρι τον τελικό, αφήνοντας πίσω της το τεράστιο σκάνδαλο που είχε αποκαλυφθεί στη Serie A. Από την άλλη η Γαλλία η οποία με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ζινεντίν Ζιντάν στις τελευταίες παραστάσεις της καριέρας του, ήθελε να επαναλάβει τον θρίαμβό της, οκτώ χρόνια μετά το Μουντιάλ που διοργάνωσε η ίδια.

Οι δύο φιναλίστ του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γερμανίας, είχαν βρεθεί και στον τελικό του Εuro 2000 όπου οι τρικολόρ ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις και πήραν το κύπελλο με το “χρυσό” γκολ του Νταβίντ Τρεζεγκέ. Το βράδυ όμως της 9ης Ιουλίου 2006, ο ίδιος ντύθηκε μοιραίος καθώς ήταν ο μόνος που αστόχησε στη διαδικασία των πέναλτι.

Έτσι ο Φάμπιο Γκρόσο, που ήδη είχε στείλει την Ιταλία στον τελικό χάρη στο γκολ του απέναντι στη Γερμανία στο τέλος της παράτασης του ημιτελικού, άφησε το όνομά του στην ιστορία ευστοχώντας στο τελευταίο πέναλτι: 5-3 και η Ιταλία πρωταθλήτρια κόσμου!

Νωρίτερα στην παράταση, στο 110′, ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν άντεξε την λεκτική προσβολή του Ματεράτσι. Τον κουτούλησε και είδε την κόκκινη κάρτα, βάζοντας άδοξο τέλος στην καριέρα του. Ο Γάλλος σούπερ στάρ ήταν αυτός με πέναλτι αλά Πανένκα είχε ανοίξει το σκορ στο 7′.

Ο Ματεράτσι με τη σερά του, ήταν αυτός που απάντησε με κεφαλιά στο 19′, γράφοντας το 1-1 που δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του τελικού. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι και η Ιταλία πήρε την εκδίκησή της για τον χαμένο τελικό του 2000.

πηγή: Sport24

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button