Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

«Το΄πιασε… από εκεί που άφησε» ο Μπερτόλιο (pics+vids)

Γκολ στην τελευταία του εμφάνιση με τον ΠΑΣ Λαμία, γκολ και στην επιστροφή του ο Φακούντο Μπερτόλιο!

Γκολ στην τελευταία του εμφάνιση με τον ΠΑΣ Λαμία, γκολ και στην επιστροφή του ο Φακούντο Μπερτόλιο!

Σα να μην έλειψε μια μέρα: ο Φακούντο Μπερτόγλιο, επέστρεψε στο ελληνικό πρωτάθλημα με γκολ απέναντι στην Λαμία, με τα χρώματα της οποίας 497 μέρες νωρίτερα είχε πανηγυρίσει το τελευταίο του τέρμα στην Ελλάδα.

Ο Άρης ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Super League, κερδίζοντας με 3-1 τη Λαμία. Πρωταγωνιστής για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν ένας πρώην ποδοσφαιριστής της Λαμίας.

Ο Φακούντο Μπερτόγλιο πέρασε στο παιχνίδι 71ο λεπτό και χρειάστηκε λίγα μόλις λεπτά για να πληγώσει την προηγούμενη του ομάδα.

Στο 77′ κέρδισε πέναλτι, με τον Γκάμα να ευστοχεί και να κάνει το 2-1, ενώ στο 88′ πέρασε τον Επασί και πλάσαρε σε κενή εστία για το 3-1.

Με αυτό το τέρμα ο Αργεντινός άσος ξανά συστήθηκε στο ελληνικό κοινό και ουσιαστικά συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει. Ο Μπερτόγλιο είχε αποχαιρετήσει την Super League στις 4 Μάιου του 2019 όταν με την φανέλα της Λαμίας είχε σκοράρει κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα ο 30χρονος μεσοεπιθετικός του Άρη βρήκε και πάλι δίχτυα επί ελληνικού εδάφους μετά 496 μέρες, αλλά αυτή φορά φορώντας την «κιτρινόμαυρη» φανέλα και κόντρα στην προηγούμενη του ομάδα την Λαμία, μάλιστα επέλεξε να μην πανηγυρίσει το τέρμα του σεβόμενος τα όσα είχε ζήσει στην ομάδα της Φθιώτιδας.

Deja vu πρεμιέρα με Αστέρα…

Ο Άρης είναι η τρίτη ομάδα του Φακούντο Μπερτόγλιο στην Ελλάδα, νωρίτερα ο έμπειρος άσος είχε αγωνιστεί σε Λαμία και Αστέρα Τρίπολης, με την ομάδα της Αρκαδίας να είναι η πρώτη.

Συγκεκριμένα ο Μπερτόγλιο βρέθηκε στον Αστέρα πριν από μια πενταετία και φορώντας την φανέλα του αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Super League. Ο 25χρονος τότε Αργεντινός, χρειάστηκε λίγα μόλις λεπτά για να πετύχει το παρθενικό του τέρμα στην Ελλάδα.

Με αντίπαλο τον Πανθρακικό την πρώτη αγωνιστικής της σεζόν 2015/16 και μετά από σέντρα του Πάμπλο Μάσα ο Φακούντο Μπερτόγλιο με κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή του Αθανασιάδη, έκανε το 0-1 για τον Αστέρα και πανηγύρισε το πρώτο του γκολ στη Super League.

O Αργεντινός βέβαια δεν ολοκλήρωσε το παιχνίδι όπως θα ήθελε καθώς στο 77ο λεπτό αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα καθώς βιάστηκε να εκτελέσει το φάουλ που είχε κερδίσει ο Αστέρας.

Ντεμπούτο με γκολ στην Εθνική Αργεντινής 

Ο Φακούντο Μπερτόγλιο έχει αγωνιστεί μια και μοναδική φορά με την φανέλα της Εθνικής Αργεντινής σε ένα φιλική κόντρα στην Αϊτή, έχοντας μάλιστα ως προπονητή τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο άσος του Άρη σε ηλικία 20 ετών τότε είχε ξεκινήσει στην βασική εντεκάδα της Αργεντινής και μάλιστα πέτυχε δύο τέρματα στην επικράτηση επί της Αϊτής με 4-0.

Μια εμπειρία που θα μείνει σίγουρα αξέχαστη στον “Φάκου” καθώς αγωνίστηκε για πρώτη φορά με το εθνόσημο και κατάφερε να το συνδυάσει με δύο γκολ.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button