ΓενικάΤοπικές Ειδήσεις

Η τοπική επικαιρότητα… αλλιώς! Το…. Τρολ(ο)κομείο (Vol. 4)

Η στήλη του Lamianow που... διαβάζει με χιουμοριστικό τρόπο την επικαιρότητα! Να μας συμπαθάτε...

Put the ball down…slowly

Ηράκλειο Κρήτης 1980. Με ταμπέλες στο στήθος και με σημειωμένο έναν εντεκαψήφιο αριθμό, τέσσερις ανήλικοι φωτογραφήθηκαν και οι εικόνες τους δημοσιοποιήθηκαν στον Τύπο του 1980. Δεν είναι κρατούμενοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, αλλά παιδιά που διαπομπεύθηκαν από τις αρχές ως σεσημασμένοι εγκληματίες. Το «έγκλημα» των τεσσάρων παιδιών που συνελήφθησαν ήταν ότι έκλεψαν ένα πουλί από το κλουβί του. Μια απροσεξία πάνω στο παιχνίδι όχι μόνο τιμωρήθηκε, αλλά και αντιμετωπίστηκε με τον πιο σκληρό τρόπο. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν στο τμήμα τους ανήλικους σαν να ήταν κοινοί εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. …


Λαμία 2020. Μια παρέα παιδιών μπαίνει (ναι παράνομα) στο κλειδωμένο προαύλιο του σχολείου για να παίξει μπάσκετ. Λίγη ώρα αργότερα η αστυνομία, μετά από καταγγελία του Διευθυντή του Λυκείου, προχωρά σε προσαγωγές των ανηλίκων σαν να ήταν κοινοί εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου….

40 χρόνια μετά… βρείτε τις ομοιότητες….

Τρέμουν τα Τρίκαλα σου λέω…

Φέροντας κάτι από τον αέρα του Ληθαίου κατέφτασε στη Λαμία ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος  –και καλά – ήρθε για να μοιράσει μάσκες για τον κορωνοϊό σε σχολείο της πόλης μας. Φήμες λένε ότι η επίσκεψη είχε ξεκάθαρα κατασκοπευτικό χαρακτήρα. Είναι εξάλλου προφανές ότι τα Τρίκαλα συνταράχθηκαν στο άκουσμα της είδησης, ότι μετά τη συνάντηση των βουλευτών της Φθιώτιδας με τους αρμόδιους υπουργούς αχνοφάνηκε φως στο τούνελ της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, πρώην Ελατοχώρας. Είναι γνωστό ότι η Ελατοχώρα της Λαμίας είχε απειλήσει την παντοκρατορία του Μύλου των ξωτικών, αφού διέθετε πραγματικά ξωτικά, που με ένα μαγικό ραβδί μετέτρεπαν τα ευρώ σε αστερόσκονη! Αχ τι μαγικές εποχές….


Υπάρχει τα τελευταία χρόνια ένας Οργανισμός στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας που μοιράζει πολλά λεφτά σε ρουσφέτια, είπαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στην τελευταία τους συνεδρίαση. Ο Οργανισμός λέγεται ΟΠΑΣΤΕ και εν ολίγοις από ότι κατάλαβα από τα λεγόμενα του συμβουλίου, έχει ως σκοπό να παστώνει χιλιάρικα για να χρηματοδοτεί τον Πολιτισμό. Επειδή στη Φθιώτιδα δεν μας βρίσκονται τίποτα μπαλέτα Μπολσόι, καμιά Συμφωνική της Βιέννης κτλ, ο ΟΠΑΣΤΕ για να μην λήξουν τα παστωμένα (χιλιάρικα) τα διέθεσε σε προσλήψειςκαι στα παγκύρια. Για τη Φθιώτιδα μόνο λέει, ξοδεύτηκαν πολλές χιλιάδες ευρώ για κλαρίνα, στις γιορτές κατηγορίας «Γιορτές πίτας» που έκαναν ξακουστή την περιοχή μας μέχρι το εξωτικό Μπεράτ της γειτονικής Αλβανίας. Για αυτό και φέτος οι φαντασμαγορικές γιορτές θα μετονομαστούν σε  «Γιορτές τεροπίτα με κορτάρ» και θα ανοίγουν το πρόγραμμα τους με τον Ύμνο «Ρίξε μου το ρουσφετάκι, κάτω από το τραπεζάκι» σε στίχους Αλέκου Κιτσάκη.

Σκηνές από πολιτιστική εκδήλωση μετά την κατανάλωση πίτας

Θυμάστε που πέρυσι από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, είχαν δημοπρατηθεί οι εργασίες «λίφτιγκ» στο Νεοκλασικό κτίριο της Περιφέρειας στην πλατεία Ελευθερίας με ανάδοχο του έργου μετά τον διαγωνισμό, τεχνική εταιρία της Αθήνας;  Ξεχάστε το! Η σημερινή περιφερειακή αρχή ανακάλυψε (!!!!) ότι το κτίριο είναι έργο του Τσίλερ (οπότε απαιτείται ειδικός μελετητής) για αυτό και ακυρώνει την προηγούμενη διαδικασία για να γίνει ξανά δημοπρασία με νέο ανάδοχο του έργου.

Το ότι ακόμα και τα παιδιά του Δημοτικού ξέρουν ή οφείλουν να ξέρουν ότι το κτίριο του 19ου αιώνα φέρει την υπογραφή του σπουδαίου αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Περιφέρεια δεν είναι πιο έξυπνη από ένα 10χρονο ή… να βάλουμε τη φαντασία μας να δουλέψει;;;;


Με την ευκαιρία, να εκφράσω και μια απορία. Τι ακριβώς εξυπηρετεί το γραφείο της Αυστριακής Πρεσβείας στο κτίριο της περιφέρειας αφού στην περιοχή μας έχει να πατήσει Αυστριακός από τον πόλεμο του ‘40;; (τζ τζ τζζζ μτφ τζ τζ τζζζ = φλεγόμενα εγκεφαλικά κύτταρα)


Είδαν …πεταλούδες

Εξοργισμένοι οκτώ συνάνθρωποι μας που εισήχθησαν στο Νοσοκομείο Λαμίας προκειμένου να υποβληθούν σε προγραμματισμένα χειρουργεία καταρράκτη αλλά έμειναν με τις πεταλούδες στο χέρι, αφού ενημερώθηκαν πως δεν έχει γίνει η προμήθεια των απαραίτητων υλικών και οι εγχειρήσεις τους θα αναβληθούν. Η οφθαλμίατρος χειρουργός δήλωσε ότι από το Νοσοκομείο δεν έγινε καν η παραγγελία και όπως όταν γίνεται τα υλικά έρχονται αμέσως, η δε Διοίκηση ότι η παραγγελία έγινε αλλά τα υλικά δεν ήρθαν λόγω κορωνοϊού.

Απορία 1η. Ο κορωνοϊός πήρε θέση για το τραγικό περιστατικό;

Απορία 2η. Κορωνοϊός είναι όνομα νταλικέρη που αργεί να παραδώσει τα υλικά;

Απορία 3η. Να τρελαθώ τώρα ή να το αφήσω για μετά;


Silver alert – Xάθηκαν βραχίονες ηλεκτροφωτισμού από τη Λαμία

Μας άλλαξαν τα φώτα, μας άλλαξαν και τους βραχίονες την περασμένη χρονιά στη Λαμία, όμως οι βραχίονες που απεγκαταστάθηκαν(ακριβούτσικοι αφού όλοι μαζί φτάνουν παραπάνω από εκατομμύριο) σαν να άνοιξε η γη και τους κατάπιε!  Τι στις αποθήκες κοίταξαν, τι σε άλλους δημοτικούς χώρους, τι στο κουτί δίπλα στη Νουαζέτα…τίποτα! Κάποιοι λέει είδαν κάποιους που τους μοιάζουν εκπληκτικά, τύπου αδελφοί Κατσάμπα, Μπρόγιερ κοκ, σε γειτονικό Δήμο. Αλλά πώς να πήγαν ως εκεί, αφού οι βραχίονες δεν έχουν πόδια, ούτε καν δικό τους αμάξι; Α; Κοντός, κοντός λέω, ψαλμός αλληλούια….

Στον Άγιο Φανούριο που όλα τα φανερώνει πλέον η τύχη των ερευνών για τους χαμένους βραχίονες

Διαβάστε επίσης

Back to top button