FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Οι επτά βαθμοί που χωρίζουν τη Λαμία με τα Γιάννινα!

Ο «ΠΑΣσάς» της Ηπείρου θα φιλοξενηθεί από τον «Βασιλιά» της Στερεάς Ελλάδας ΠΑΣ Λαμία… Τι χωρίζει όμως της δύο ομάδες φέτος;

Στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της SuperLeague, ο ΠΑΣ Λαμία έπαιξε στους «Ζωσιμάδες» κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και το τελικό σκορ ήταν το 0-0. Σε εκείνο το παιχνίδι το οποίο ήταν για την 9η αγωνιστικής του πρωταθλήματος, δεν είχε ξεχωρίσει κάποια από τις δύο ομάδες καθώς ήταν και αρκετά νωρίς.

Παρόλο αυτά, η Λαμία είχε πάρει έναν ακόμη σημαντικό βαθμό ενώ τα Γιάννινα είχαν χάσει μία ακόμη ευκαιρία, να εκμεταλλευτούν την έδρα τους…

Και έχασαν πολλές ακόμη!

Αυτή την στιγμή, η Κυριακή που έρχεται θα φέρει και πάλι αντιμέτωπες τις δύο ομάδες μόνο που τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά σε σχέση με το πρώτο ματς.

Πλέον, η Λαμία είναι 9η με 28 βαθμούς ενώ οι Ηπειρώτες είναι στους 21 βαθμούς και κατέχουν την 13η θέση που οδηγεί στα μπαράζ του υποβιβασμού.

Τις δύο ομάδες λοιπόν τις χωρίζουν 7 βαθμοί, οι οποίοι για πολλούς δεν φαίνονται αρκετοί αλλά για κάποιους άλλους είναι ίσως και σωτηρία.

Το θέμα είναι πως καταλήξε ο ΠΑΣ Λαμία να έχει αυτή τη θέση και τα Γιάννινα να είναι στη γραμμή του υποβιβασμού;

Η απάντηση ίσως να είναι και απλή. Η Λαμία προσπάθησε και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την έδρα της, ειδικά από τη στιγμή που ανέλαβε ο Μάκης Χάβος. Και εννοείται πως θα μιλήσουμε με αριθμούς.

Τα Γιάννινα έχουν δώσει ορισμένους από τους σημαντικότερους αγώνες (ματς εντός έδρας, τα οποία έπρεπε να πάρει) τους ο οποίους είτε τους έχασε ή είτε έφτασε στη μέση.

Ας ξεκινήσουμε:

Πρώτη ήττα εντός έδρας με 0-2 από τον Παναιτωλικό, έπειτα ήρθε το 0-0 με τον ΠΑΣ Λαμία καθώς και η ισοπαλία με 1-1 κόντρα στον ΟΦΗ.

Και καθώς συνεχίζουμε βλέπουμε πως τα Γιάννινα έχουν και την ήττα με 1-2 από τον ΟΣΦΠ, που την λες εντός προγράμματος, όμως την ήττα με 0-2 από τον Ατρόμητο και το 0-0 απέναντι στην Ξάνθη, δεν τις λες.

Όλα αυτά, αν συμπεριλάβουμε και το 0-4 από την ΑΕΚ, «αφαίρεσαν» από την ομάδα του Γιάννη Πετράκη 15 βαθμούς.

Και περνάμε και στον ΠΑΣ Λαμία, ο οποίος ακολούθησε ας πούμε αντίθετη πορεία από αυτή των Ιωαννίων.

Η ομάδα του Μάκη Χάβου τώρα, βγάζοντας εκτός την απαράδεκτη εικόνα που είχε η ομάδα στο πρώτο εντός παιχνίδι με τον Άρη (0-3) αλλά και τις ήττες με ΠΑΟΚ (όλοι θυμόμαστε πως διαμορφώθηκε εκείνη η ήττα) και Παναιτωλικό (0-2) έχει πάρει έξι σημαντικά τρίποντα, εκμεταλλεύομενη την έδρα της.

Πιο αναλυτικά:

Το πρώτο εντός έδρας τρίποντο ήταν το 3-2 επί του Λεβαδειακού, ενώ η συνέχεια ήταν ανάλογη μιας και κέρδισε με 1-0 τον ΠΑΟ ενώ με το σκορ 2-1 κέρδισε τους Ατρόμητο, Απόλλων Σμύρνης και ΑΕΛ.

Μιλάμε δηλαδή για 15 ολόκληρους εντός έδρας βαθμούς! Δεκαπέντε βαθμούς έχει χάσει μέχρι στιγμής εντός έδρας ο ΠΑΣ Γιάννινα, δεκαπέντε βαθμούς έχει κερδίσει στο ΔΑΚΛ ο ΠΑΣ Λαμία.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button