Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Η μέρα που Μίλαν πήρε εκδίκηση από την Λίβερπουλ στο ΟΑΚΑ (pics & vid)

Σαν σήμερα το 2007 η Μίλαν επικράτησε της Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League με σκορ 2-1 στο ΟΑΚΑ, παίρνοντας έτσι εκδίκηση για τον χαμένο τελικό δύο χρόνια νωρίτερα.

Σαν σήμερα το 2007 η Μίλαν επικράτησε της Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League με σκορ 2-1 στο ΟΑΚΑ, παίρνοντας έτσι εκδίκηση για τον χαμένο τελικό δύο χρόνια νωρίτερα.

Εκδίκηση από τη Λίβερπουλ πήρε σαν σήμερα το 2007 η Μίλαν, η οποία κατέκτησε το Champions League στο ΟΑΚΑ, νικώντας τους reds σε μια ρεβάνς από τον τελικό το 2005, όπου οι Άγγλοι είχαν επικρατήσει στα πέναλτι. «Η ήττα πριν δυο χρόνια θα με στοιχειώνει για πάντα. Τώρα όμως είναι ώρα να πανηγυρίσουμε!», είχε πει ο Τζενάρο Γκατούζο μετά το τέλος της αναμέτρησης και την κατάκτηση του Champions League.

Παράλληλα, αυτή ήταν η 7η φορά που οι «ροσονέρι» κατέκτησαν το Champions League  και τελευταία της, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να διακριθεί ξανά σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Όσον αφορά το ματς, η Λίβερπουλ είχε κάποιες καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ με Τζέραρντ και Κάιτ, ωστόσο η Μίλαν ήταν αυτή που βρήκε δίχτυα. Συγκεκριμένα, ο Ιντζάκι στο 45ο λεπτό έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, με ένα τέρμα που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς η μπάλα φάνηκε να χτυπάει στο χέρι του και να καταλήγει στα δίχτυα, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Πίρλο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ πίεσε για την ισοφάριση, ωστόσο ο Ινζτάκι με δεύτερό του τέρμα «καθάρισε» το ματς. Στο 82ο λεπτό ο Κακά με μια υπέροχη κάθετη έβγαλε τον «Πίπο» τετ-α-τετ, με τον Ιταλό να νικά τον Ρέινα και να κάνει το 2-0, ξεσπώντας σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.  Τέλος, το μόνο που κατάφερε η Λίβερπουλ ήταν να μειώσει σε 2-1 στο 89΄ με τον Κάιτ.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button