Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Τρικαλινός ποδοσφαιριστής έσπασε την καραντίνα και κόλλησε κορωνοϊό

Το αρνητικό αποτέλεσμα που πήραν στο αεροδρόμιο σε μια τέτοια εξέταση που υποβλήθηκαν, τους έκανε να ξενοιάσουν και να κάνουν το μεγάλο λάθος.

Ήταν φορείς του κορωνοϊού αλλά η εξέταση δεν τους έδειξε θετικούς. Το νεαρό ζευγάρι που ήρθε από την Γερμανία, μέσω Αυστρίας, στην Αθήνα δεν τήρησε την καραντίνα των 14 ημερών.

Ταξίδεψε στη Θεσσαλία, αλλά και βγήκε έξω για διασκέδαση και τώρα συνολικά τέσσερα άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν αποκαλύφθηκε ότι 30χρονη έγκυος από το Βόλο διαγνώστηκε θετική. Όπως είπε στους γιατρούς, το περασμένο σαββατοκύριακο μαζί με τον σύζυγό της, έμειναν με ένα ζευγάρι φίλων που είχε επιστρέψει από τη Γερμανία. Ένα νεαρό ποδοσφαιριστή και την σύντροφό του. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι και τα δύο ζευγάρια έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Ο ποδοσφαιριστής από τη Γερμανία και η σύντροφός του ήταν το πρώτο που ανέφεραν στον ΕΟΔΥ ως πιθανή επαφή, η έγκυος γυναίκα και ο σύζυγός της. Είπαν ότι συναντήθηκαν μαζί τους στο Βόλο και στην συνέχεια φιλοξενήθηκαν στο δικό τους σπίτι στο χωριό Χρυσομηλιά. Ήταν το διάστημα που κανονικά, το ζευγάρι που ήρθε από το εξωτερικό, θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα.

Ο σύζυγος της 30χρονης εγκύου είναι προπονητής ποδοσφαίρου σε ακαδημία στον Βόλο. Αμέσως σήμανε συναγερμός και αποφασίστηκε να παραμείνουν σήμερα προληπτικά κλειστά πέντε δημοτικά σχολεία, καθώς στο στενό οικογενειακό περιβάλλον του ζευγαριού υπάρχουν εκπαιδευτικοί. Έχει γίνει τηλεφωνική σύσταση και στους γονείς των παιδιών στην Ακαδημία όπου προπονεί ο 30χρονος, να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο για μία εβδομάδα.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρέθηκαν στον Βόλο και στην Χρυσομηλιά Καλαμπάκας, προκειμένου να εντοπιστούν και να ελεγχθούν όσοι ήρθαν σε επαφή με τα δυο ζευγάρια.

Αποκαλύψεις για τα νέα κρούσματα στον Βόλο – Οι «εισαγόμενοι» ασθενείς

Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε η Βάσω Κυριαζή, αρχισυντάκτρια της επαρχιακής εφημερίδας «Ταχυδρόμος».

«Η 30χρονη έγκυος και μητέρα ενός δίχρονου παιδιού επιβεβαιώθηκε ότι είναι θετική τη Δευτέρα το βράδυ, και αμέσως μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό. Έγινε εξέταση και στον σύζυγό της που εχτές ανακοινώθηκε ότι είναι επίσης θετικός. Είναι σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και η υγεία τους είναι σε καλή κατάσταση, σύμφωνα με πληροφορίες», σημείωσε η κ. Κυριαζή.

«Σε ό,τι αφορά στο άλλο ζευγάρι, εκείνοι επέστρεψαν μέσω Αυστρίας στην Αθήνα και έσπασαν την καραντίνα, ήρθαν στον Βόλο, είδαν κάποιους συγγενείς και το ζευγάρι των φίλων τους, και επέστρεψαν στα Τρίκαλα, όμως πάλι δεν τήρησαν όλα τα μέτρα και την καραντίνα. Είναι και οι δύο θετικοί στον κορωνοϊό», πρόσθεσε η ίδια.

Goaltrikala – www.megatv.com

Διαβάστε επίσης

Back to top button