ΓενικάΤοπικές Ειδήσεις

Κόβεται οριστικά το τοπικό δρομολόγιο Λιανοκλάδι – Στυλίδα;

Ιδιαίτερα έντονη είναι τις τελευταίες μέρες η φημολογία που φτάνει στα δημοσιογραφικά γραφεία αναφορικά με την κατάργηση του τοπικού δρομολογίου Λιανοκλάδι-Στυλίδα.

Αρκετοί συμπολίτες μας τηλεφωνούν στο Lamianow.gr αναφορικά με την εξέλιξη του συγκεκριμένου θέματος εκφράζοντας την δυσαρέσκεια τους για την κατάσταση που επικρατεί, τόσο στην εποχή του κορωνοϊου αλλά και μετά.

Ως γνωστόν το συγκεκριμένο δρομολόγιο, όπως και άλλα ανά την χώρα, είχαν σταματήσει ελέω Lockdown για τον Covid-19. Με την άρση των περιορισμών ωστόσο τα τοπικά δρομολόγια σε άλλες περιοχές επανήλθαν ως είχαν, ενώ στην περιοχή μας αυτό δεν ισχύει!

Βάσει του ρεπορτάζ εξετάζεται ακόμη και η οριστική κατάργηση του σχετικού δρομολογίου που εξυπηρετεί εκατοντάδες πολίτες καθημερινά, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έπαιρναν το τοπικό προκειμένου να μεταφερθούν από το Λιανοκλάδι προς Λαμία, Μεγάλη Βρύση, Ροδίτσα, Αγία Μαρίνα, Στυλίδα και αντιστρόφως, ενώ κάποιοι το εκμεταλλεύονταν για τα καλοκαιρινά τους μπάνια, προτιμώντας το διότι αποτελεί ένα οικονομικό μεταφορικό μέσο σε μια εποχή που τα πορτοφόλια είναι άδεια.

Το εν λόγω ζήτημα είναι νευραλγικής σημασίας για την τοπική κοινωνία, καθότι διευκολύνει την πρόσβαση των πολιτών. Άλλωστε για τον λόγο αυτό το κράτος επιδοτεί με εκατομμύρια ευρώ κάθε χρονιά συγκεκριμένα τοπικά δρομολόγια προκειμένου αυτά να διατηρούνται για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Μήπως θα πρέπει να αναζητηθούν περαιτέρω λύσεις στο ενδεχόμενο… αιφνίδιας -οριστικής- διακοπής του τοπικού δρομολογίου; 

Οι τοπικές αρχές και οι Βουλευτές του τόπου θα πρέπει να ζητήσουν διευκρινίσεις για το τι μέλλει γενέσθαι.

Ευχή όλων να μην υπάρξει οριστική κατάργηση δημιουργώντας περαιτέρω ζητήματα στις μετακινήσεις.

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.

Πηγή: LamiaNow.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button