Νέα από ΕλλάδαΝέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Σταθερά 14η η Ελλάδα μετά το «διπλό» της ΑΕΚ

Η Ελλάδα μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί της Βίντι αύξησε κι άλλο τη διαφορά από την 15η Κροατία και η χώρα μας θέλει ανάλογη συνέχεια.

H μεγάλη νίκη της ΑΕΚ επί της Βίντι στην Ουγγαρία φέρνει την Ένωση μία ανάσα από την επιστροφή της στους ομίλους του Champions League, ενώ ο Δικέφαλος έφερε σημαντικούς βαθμούς στην Ελλάδα.

Πλέον η χώρα ματς, η οποία βρίσκεται στην 14η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA, έχει 24.400 πόντους. Έτσι η απόστασή μας από την 15η Κροατία (23.875) αυξήθηκε παρά το βαθμό που πήρε η Ντιναμό Ζάγκρεμπ από την Γιουνγκ Μπόις, με τους Κροάτες να έχουν μόνο την ομάδα του Ζάγκρεμπ για εκπρόσωπο στην Ευρώπη.

Ταυτόχρονα η Ελβετία (23.700) προσπέρασε στην 16η θέση την Τσεχία (23.675) μετά την ισοπαλία της Γιουνγκ Μπόις έχοντας τρεις ομάδες στην Ευρώπη, ενώ οι Τσέχοι συνεχίζουν με τέσσερις.

Όσο για την Ολλανδία, την οποία και κυνηγάει η Ελλάδα, ανέβηκε στους 25.533 βαθμούς μετά τη νίκη του Άγιαξ με 3-1 επί της Ντιναμό Κιέβου και φαίνεται πως θα συνεχίσει με δύο ομάδες στους ομίλους του Champions League.

Εφόσον η Ελλάδα διατηρήσει αυτή τη θέση ως το τέλος της χρονιάς, τότε θα συνεχίσει να βγάζει τον πρωταθλητή στον 3ο προκριματικό του Champions League και τη σεζόν 2020-21, με τον δευτεραθλητή στο 2ο προκριματικό (Champions League), τον Κυπελλούχο στον 3ο προκριματικό του Europa και τον 3ο-4ο της βαθμολογίας στον 2ο προκριματικό του Europa.

Αντιθέτως η 15η θέση φέρνει τον πρωταθλητή έναν γύρο πίσω στο Champions League (χωρίς άλλες αλλαγές), ενώ η 16η και η 17η μας στερούν το δεύτερο εισιτήριο για το Champions League.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button