Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Μάτος: “Να σταματήσουμε να μιλάμε για τον προπονητή”

Ο Λέο Μάτος μίλησε στο Sport24 Radio και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο χθεσινό (26/11) παιχνίδι με τον Πανιώνιο, τον προπονητή του Ρασβάν Λουτσέσκου ενώ αναφέρθηκε και στα αίτια της αποχής από τις νίκες στα εκτός έδρας παιχνίδια του ΠΑΟΚ.

Για το γεγονός ότι για ακόμη ένα παιχνίδια εκτός έδρας δεν πήραν τη νίκη:

«Εάν δεις το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό, Θέλαμε τους τρεις βαθμούς και φύγαμε με τον έναν. Αν αναλύσεις το ματς, θα δεις ότι η ομάδα ήλεγξε όλο το ματς. Κατά τη γνώμη μου κάναμε ένα άριστο παιχνίδι. Κάναμε τα πάντα για να πάρουμε τη νίκη. Ο προπονητής μας, μας ώθησε προς τα μπροστά. Μας έδωσε εντολή να πιέσουμε και να έχουμε την μπάλα στα πόδια.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεχθήκαμε ένα γκολ παιδικό. Μετά έγινε πιο δύσκολο. Πιέσαμε ξανά και δεχθήκαμε ένα γκολ στην αντεπίθεση. Ευτυχώς ισοφαρίσαμε. Υπάρχουν δύο αναλύσεις. Η μία του αποτελέσματος που δεν ήταν καλή, η άλλη της εμφάνισης από την οποία είμαι ικανοποιημένος».

Για το αν είναι θέμα ψυχολογίας ή νοοτροπίας ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να νικήσει εκτός έδρας:

«Ο στόχος αυτή τη σεζόν είναι να πάρουμε τον πρωτάθλημα, αλλά και το Κύπελλο. Δουλεύουμε και κατά τη γνώμη μου είμαστε στο σωστό δρόμο. Ο καθένας κάνει τη δουλειά του καλά. Όλοι οι παίκτες, ο προπονητής, οι βοηθοί του. Δεν βλέπω κανέναν ψυχολογικό πρόβλημα.

Θα σε πάω πιο πίσω στο ματς με την ΑΕΛ. Ελέγχαμε όλο το ματς και στο τέλος δεχθήκαμε πάλι ένα γκολ παιδικό. Θέλει υπομονή, να συνεχίσουμε την ίδια δουλειά. Κατά τη γνώμη μου δεν χρειάζεται να αλλάξουμε κάτι. Μόνο να δουλέψουμε λίγο περισσότερο για να αποφεύγουμε αυτά τα γκολ».

Για το γεγονός ότι σε κάθε αγώνα παρουσιάζεται παθιασμένος και είναι από τους καλύτερους παίκτες του ΠΑΟΚ σε απόδοση:

«Ο κόσμος με γνωρίζει 1,5 χρόνο και ξέρει τον τρόπο που παίζω. Ο προπονητής μου δίνει ελευθερία. Είμαι αμυντικός, αλλά έχω αυτό το χαρακτηριστικό να επιτίθεμαι καλά. Να προσπαθώ να βρω το γκολ, ή την πάσα. Μερικές φορές δεν έρχεται η νίκη. Προσπαθώ, όμως, να δίνω το καλύτερό μου. Όπως κι όλοι οι συμπαίκτες μου. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό. Πραγματικά είμαι χαρούμενος που οι συμπαίκτες μου, το αναγνωρίζουν».

Για το αν εκείνος και οι συμπαίκτες του θα πεθάνουν με τον προπονητή τους, Ράζβαν Λουτσέκου:

«Βέβαια! Ο προπονητής μας είναι φανταστικός άνθρωπος. Είναι πολύ ειλικρινής με υψηλό επίπεδο. Έχει πολλά χρόνια εμπειρίας σε αυτή τη δουλειά. Έχω παίξει σε μεγάλες ομάδες. Τη Μαρσέιγ, την Ντνίπρο και έχω τη βεβαιότητα ότι ο Λουτσέσκου είναι από τους καλύτερους προπονητές που έχω δουλέψει.

Πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε για τον προπονητή μας. Όταν το αποτέλεσμα δεν είναι καλό, μιλούν γι’ αυτόν. Πρέπει να επικεντρωθούμε σε άλλα πράγματα. Είμαστε όλοι μια ομάδα. Όλοι στην ομάδα τον πιστεύουμε και τον ακούμε. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένοι από τον ίδιο και το επιτελείο του. Κι αυτός το ίδιο από εμάς νομίζω».

Για το αν αισθάνεται εκείνος και οι συμπαίκτες του την υποχρέωση να κατακτήσουν το πρωτάθλημα και λόγω της στήριξης του κόσμο:

«Αυτή η λέξη «υποχρέωση» έχει συνήθως αρνητική έννοια. Αλλά από μία άποψη είναι υποχρέωσή μας. Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα της Ελλάδας, ο πρόεδρος μας προσφέρει πολλές ανέσεις, έχει επενδύσει πολλά χρήματα, δουλειά επαγγελματική και υψηλού επιπέδου κι έτσι δεν σκεφτόμαστε κάτι διαφορετικό από την κατάκτηση του τίτλου. Ήλθα στον ΠΑΟΚ για να μπω στην ιστορία του. Ο κόσμος μιλά για τον Νέτο Γκουερίνο. Θέλω και για μένα το ίδιο. Υπάρχει λοιπόν αυτή η υποχρέωση με τη θετική έννοια. Και είμαι βέβαιος ότι θα τον κατακτήσουμε στο τέλος».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button