ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Τα πέναλτι και ο ΠΑΣ Λαμία!(pic)

Εύστοχα, άστοχα, αυτά είναι τα πέναλτι του ΠΑΣ Λαμία. Δείτε ποια ομάδα της SuperLeague 1 είναι πρώτη στη σχετική λίστα!

Με αφορμή το άρθρο του SDNA, για τα πέναλτι του Παναθηναϊκού και τη θέση της «πράσινης» ομάδας στον τομέα αυτό στην Ευρώπη, θα εκμεταλλευτούμε τη λίστα για να δούμε τη θέση και τον αριθμό του ΠΑΣ Λαμία στα πέναλτι.

Με την λευκή βούλα ασχολήθηκε στην τελευταία του μελέτη το Ποδοσφαιρικό Παρατηρητήριο του Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (CIES), θέλοντας να βρει σε ποιές λίγκες καταλογίζονται τα περισσότερα και τα λιγότερα πέναλτι, αλλά και ποιες ομάδες είναι αυτές που εκτελούν πιο συχνά την εσχάτη των ποινών, για την τελευταία τριετία.

Σε ότι αφορά τα πρωταθλήματα, πιο συχνά πέναλτι δίνονται στην Πολωνία και πιο συγκεκριμένα καταλογίζεται ένα ανά 230 λεπτά (318 πέναλτι σε 814 αναμετρήσεις) και πια αραιά στην αγγλική Premier League (ένα ανά 382 λεπτά) και το πρωτάθλημα Νορβηγίας (1 ανά 389 λεπτά).

Όσο αφορά τους συλλόγους, όπως βλέπετε πιο κάτω (2η φώτο), ο ΠΑΣ Λαμία σε 84 αγώνες έχει πάρει μόλις 12 πέναλτι. Από αυτά το 83,3% είναι εύστοχα κάτι που βάζει την ομάδα της Φθιώτιδας στην 6η θέση της σχετικής λίστας.

Η «κυανόλευκη» ομάδα κερδίζει πέναλτι σύμφωνα με την CIES, ανά 630 αγωνιστικά λεπτά…

Δείτε τη λίστα:

Διαβάστε επίσης

Back to top button