ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Super League: Κεφάλαιο μυϊκοί τραυματισμοί

Τι και αν έχουν παιχτεί μόνο δύο αγωνιστικές σε play off και play out της SuperLeague 1, οι τραυματισμοί έχουν μορφή… καταιγίδας.

Διανύουμε το φινάλε μίας «περίεργης» σεζόν, καθώς η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε σε αθλητικό «locdown» περίπου 100 ημερών και μόλις στις 6 Ιουνίου οι ομάδες επέστρεψαν στη δράση. Υστερα από σχεδόν δίμηνη αποχή, όπου οι παίκτες κλήθηκαν να διαχειριστούν μία πρωτόγνωρη κατάσταση και να διατηρηθούν μόνοι τους σε καλή φυσική κατάσταση.

Η επιστροφή στο γήπεδο στις αρχές του Μαϊού για προπονήσεις εγκυμονούσε για εκείνους πολλούς κινδύνους, κάτι που αποτυπώθηκε από τους σοβαρούς τραυματισμούς που υπέστησαν ορισμένοι (π.χ. Αουγκούστο, Τσιλιανίδης), ενώ πολλοί ταλαιπωρήθηκαν (και ταλαιπωρούνται ακόμη) από μικρότερης έκτασης προβλήματα (π.χ. Σουάρεθ, Γέντρισεκ, Κάτσε κτλ).

Το φαινόμενο συνεχίστηκε και με την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων, αφού η μακροχρόνια απουσία από τα ματς «κρύβει» παγίδες και παρατηρήθηκε ένα τσουνάμι μυικών τραυματισμών.

Από την πρεμιέρα των play off/play out και μετά αρκετοί τέθηκαν νοκ άουτ με θλάσεις ή τραβήγματα που σχετίζονται με το «λουκέτο» που προηγήθηκε και το gazzetta.gr θυμάται τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

 Μποτσάνα Αραμπούλι

Μποτσάνα Αραμπούλι

Πρεμιέρα των play out και ο Πανιώνιος υποδέχθηκε τον Βόλο. Λίγο πριν την ανάπαυλα ο Γεωργιανός φορ άρχισε να χωλαίνει και αμέσως ζήτησε αλλαγή. Στο 41′ αντικαταστάθηκε από τον Λυμπεράκη και η διάγνωση για τον 26χρονο στράικερ ήταν πως υπέστη θλάση στο λοξό κοιλιακό. Ηδη «έχασε» το ματς της Τρίπολης και κάνει αγώνα… δρόμου για να προλάβει την αναμέτρηση της Λαμίας (22/6).

Βαγγέλης Μόρας

 

Βαγγέλης Μόρας

Μία ημέρα μετά το παιχνίδι της Νέας Σμύρνης, στις 7 Ιουνίου, η ΑΕΛ υποδέχθηκε τον Αστέρα Τρίπ0λης. Περίπου στο ημίωρο ο Βαγγέλης Μόρας έκανε νόημα στον πάγκο πως δεν μπορούσε να συνεχίσει και τελικά αντικαταστάθηκε στο 36′. Ο αρχηγός των «βυσσινί» υπέστη θλάση στον δικέφαλο, ήδη απουσίασε από τον αγώνα του Αγρινίου και ίσως προλάβει τα 2 με 3 τελευταία ματς των play out.

Χρήστος Αραβίδης

 

Χρήστος Αραβίδης

Ημέρα και… μυικό πρόβλημα είχαμε στα πρώτα ματς των play out, καθώς την «σκυτάλη» της ατυχίας από τους Αραμπούλι, Μόρα πήρε ο Αραβίδης. Ο φορ της Λαμίας ξεκίνησε βασικός στις 8/6 κόντρα στον Παναιτωλικό, αλλά στο 55′ ζήτησε αλλαγή. Κούτσαινε, υποβλήθηκε σε εξετάσεις και τα αποτελέσματά τους έδειξαν πως υπέστη ένα τράβηγμα. Δεν αγωνίστηκε στο Περιστέρι, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα επιστρέψει στο επερχόμενο παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

Χουάν Μουνίθ

Χουάν Μουνίθ

«Απώλεια» που χρεώνεται στην πρεμιέρα των play out είχε και ο Βόλος. Ο Μουνίθ έβγαλε όλο το ματς της Νέας Σμύρνης, αλλά μέσα στην εβδομάδα που ακολούθησε ταλαιπωρήθηκε από μυικές ενοχλήσεις. Η κατάστασή του δεν του επέτρεψε να παίξει στη νίκη της ομάδας του επί της Ξάνθης, όμως κατά πάσα πιθανότητα θα είναι διαθέσιμος για τον αγώνα με την ΑΕΛ που ακολουθεί.

Γιώργος Αθανασιάδης

Γιώργος Αθανασιάδης

Στην προπόνηση της 11ης Ιουνίου συνέβη το «κακό» για τον 27χρονο γκολκίπερ της ΑΕΚ. Τότε αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον αριστερό τετρακέφαλο και τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έκανε έδειξαν πως έχει υποστεί θλάση. Ο κίπερ της Ενωσης ακολουθεί από τότε θεραπεία.

Νίκλας Χουλτ

Νίκλας Χουλτ

Σε προπόνηση την… πάτησε και ο Σουηδός μπακ, καθώς στις 13/6, παραμονές της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ, αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον δεξιό τετρακέφαλο και δεν ταξίδεψε στην Κρήτη. Ετσι δεν έπαιξε στον αγώνα του «Γεντί Κουλέ» και… τρέχει για εκείνον με τον Αρη που ακολουθεί.

Ντόμινικ Νατζ

Ντόμινικ Νατζ

Λίγες ώρες πριν το ντέρμπι Παναθηναϊκού – ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και ο Ντόμινι Νατζ βγαίνει για προθέρμανση, καθώς ο Γιώργος Δώνης προσανατολιζόταν να τον ξεκινήσει βασικό. Ομως κατά τη διάρκεια του «ζεστάματος» υπέστη θλάση δευτέρου βαθμού στην έσω κεφαλή γαστροκνημίου και αυτόματα ο 25χρονος χαφ τέθηκε νοκ άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν.

Δημήτρης Εμμανουηλίδης

Δημήτρης Εμμανουηλίδης

Ο νεαρός συνέχισε το… κρεσέντο των μυικών τραυματισμών που ταλαιπωρούν τον Πανιώνιο από την αρχή των play out. Κλήθηκε να μετατοπιστεί στην κορυφή της επίθεσης απόντος του Αραμπούλι (με τον Βόλο είχε την ασίστ), αλλά στο 35′ της χθεσινής (15/6) αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης αποχώρησε υποβασταζόμενος. Η πρώτη εκτίμηση, δύσκολα θα αλλάξει, κάνει λόγο για θλάση στον οπίσθιο μηριαίο και θα μείνει εκτός δράσης για περίπου 15 ημέρες.

Μανώλης Τζανακάκης

Μανώλης Τζανακάκης

Ο μπακ του Παναιτωλικού είναι το τελευταίο, χρονικά, «θύμα» των μυικών τραυματισμών, καθώς τραυματίστηκε μόλις στο 12′ της χθεσινής αναμέτρησης των «κυανοκίτρινων» με την ΑΕΛ. Ο 27χρονος υποβλήθηκε σε εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς που τον ταλαιπωρεί, η πρώτη εκτίμηση είναι για θλάση και δεν υπολογίζεται για τον αγώνα με την Ξάνθη που ακολουθεί.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button