Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

ΑΕΚ: Τίτλος με ρεκόρ – Μεγάλη επίδοση εκτός έδρας

Η εξαιρετική επίδοση μακριά από την «OPAP Arena» που «κλείδωσε» το φετινό πρωτάθλημα για την ΑΕΚ. #stoiximan_slgr #aekfc #arisfc #playoffs #SportsNews #season2022_2023

Η εξαιρετική επίδοση μακριά από την «OPAP Arena» που «κλείδωσε» το φετινό πρωτάθλημα για την ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ βρίσκεται μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, καθώς χρειάζεται έναν βαθμό στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ, απέναντι στον Βόλο. Ήδη όμως έχει καταγράψει μια επίδοση ρεκόρ.

Πολλοί εκτιμούν ότι η επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια και την «OPAP Arena» έδωσαν την απαραίτητη ορμή στην Ένωση για να διεκδικήσει και τελικά να αγκαλιάσει τον τίτλο. Αν και δεν έχουν άδικο, καθώς η ομάδα του Αλμέιδα πανηγύρισε 12 νίκες (συν μια στη Ριζούπολη) στη Νέα Φιλαδέλφεια, «κλειδί» αποδείχτηκαν οι εκτός έδρας επιτυχίες της.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α’ Εθνική / Super League, η ΑΕΚ έφτασε τις 12 νίκες εκτός έδρας. Το προηγούμενο ρεκόρ της ήταν 11 νίκες τη σεζόν 2008-08. Και φέτος κατάφερε να πάρει σπουδαία «διπλά», σε Τούμπα, Φάληρο και δύο φορές στο «Κλ. Βικελίδης».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τέσσερις φορές στο παρελθόν η ΑΕΚ είχε 10 εκτός έδρας νίκες, το 1978-79, το 1991-92, το 1993-94, το 1997-98, κατακτώντας το πρωτάθλημα τρεις φορές.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button