Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Κυπελλούχος Ιταλίας για το 2020 η Νάπολι!(vids)

Αν και πολύ καλύτερη της Γιουβέντους στα 90 λεπτά της κανονικής η διάρκειας, η Νάπολι του Τζενάρο Γκατούζο χρειάστηκε τα πέναλτι για να σηκώσει το Κύπελλο Ιταλίας!

Οι «παρτενοπέι» κέρδισαν τη Γιουβέντους στα πέναλτι με 4-2 και σήκωσαν το 6ο Κύπελλο στην ιστορία τους
COPPA ITALIA-ΤΕΛΙΚΟΣ

ΝΑΠΟΛΙ-ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: 0-0 (4-2 πεν.)

Γήπεδο: Ολίμπικο

Κυπελλούχος Ιταλίας μετά από 6 χρόνια η Νάπολι. Η ομάδα του Γκατούζο ήταν καλύτερη από τη Γιουβέντους σε όλο το ματς που δεν είχε σκορ και στα πέναλτι κέρδισε με 4-2 και σήκωσε την 6η κούπα στην ιστορία της.

Στο 5ο μόλις λεπτό μετά από τραγικό λάθος στην άμ υνα της Νάπολι, ο Ντιμπάλα έκλεψε κι έστρωσε στον Ρονάλντο που σούταρε με τη μία αλλά είδε τον Μερέτ να του λέει όχι. Ο Ιταλός κίπερ έσωσε και στο 20ο λεπτό μετά από μακρινό σουτ του Μπεντανκούρ ενώ στο 24’ ο Ινσίνιε εκτέλεσε πανέμορφα το φάουλ με την μπάλα να σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μπουφόν.

Στο 39ο λεπτό ο Μερέτ βγήκε και πρόλαβε τον Κριστιάνο ενώ στο 40’ ο Ινσίνιε έκανε το σουτ, έδιωξε στη γραμμή ο Σάντρο, ενώ στη συνέχεια ο Ντεμέ νικήθηκε από τον Μπουφόν. Μάλιστα στο 42’ ο Μπουφόν έδιωξε ξανά το μακρινό σουτ του Ινσίνιε.

Στο 68ο λεπτό ο Μπουφόν έσωσες μετά από σουτ του Πολιτάνο, ενώ στο 72’ το πλασέ του Μίλικ από το ύψος του πέναλτι, πέρασε έξω. Στο 84’ ο Ινσίνιε βρέθηκε μόνος του πλάγια αριστερά αλλά αστόχησε και στο 90+2’ ήρθε η μεγαλύτερη φάση του αγώνα.

Από το κόρνερ του Πολιτάνο, ο Μακσίμοβιτς πήρε την κεφαλιά με τον Μπουφόν να πραγματοποιεί φοβερή επέμβαση και τον Ελμάς να σημαδεύει δοκάρι στην επαναφορά.

 

Το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι όπου ο Μερέτ απέκρουσε την πρώτη εκτέλεση του Ντιμπάλα ενώ ο Ινσίνιε έκανε το 1-0. Ο Ντανίλο έστειλε την μπάλα πολύ έξω και ο Πολιτάνο έκανε το 2-0 παρά την προσπάθεια του Μπουφόν. OΜπονούτσι έκανε το 2-1 με τη βοήθεια και του δοκαριού, ενώ ο Μακσίμοβιτς έγραψε το 3-1. Ο Ράμσεϊ μείωσε σε 3-2 αλλά ο Μϊλικ έκανε το τελικό 4-2.

ΝΑΠΟΛΙ: Μερέτ, Ντι Λορέντζο, Κουλιμπαλί, Ρουί (80’ Χισάι), Μακσίμοβιτς, Ρουίθ (80’ Άλαν), Ντέμε, Ζιελίνσκι (88’ Eλμάς), Ινσίνιε, Καγιεχόν (66’ Πολιτάνο), Μέρτενς (66’ Μίλικ)

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Μπονούτσι, Ντε Λιχτ, Κουαδράδο, Σάντρο, Πιάνιτς (74’ Μπερναρντέσκι), Μπεντανκούρ, Ματουϊντί (85’ Ράμσεϊ), Ντάγκλας Κόστα (66’ Ντανίλο), Ντιμπάλα, Ρονάλντο

Διαβάστε επίσης

Back to top button