Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Kύπελλο Ελλάδας: Οριστικά ξένοι διαιτητές στους ημιτελικούς και στον τελικό

Με ξένους διαιτητές θα διεξαχθούν οι δύο ημιτελικοί και ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας, ειλημμένη εδώ και πολύ καιρό η σχετική απόφαση του Bίτορ Μέλο Περέιρα.

Ολυμπιακός και Αρης κατέθεσαν προ ημερών επισήμως τα αιτήματά τους για ορισμό ξένων διαιτητών στους ημιτελικούς Κυπέλλου της προσεχούς Τετάρτης (ρεβάνς των ΑΕΚ – Αρης 2-1 και ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 3-2) αλλά ο Βίτορ Μέλο Περέιρα και η ΚΕΔ είχαν ήδη λάβει τη σχετική απόφαση πριν από πολύ καιρό.

Πριν καν αρχίσουν τα play offs! Όταν είχαν πάρει και την απόφαση να εμπιστευτούν Ελληνες διαιτητές σ’ αυτό το μίνι τουρνουά δέκα αγώνων (προτίθενται μάλιστα, να συνεχίσουν σ’ αυτό το δρόμο και μόνο αν προκύψει κάποιο πάρα πολύ κρίσιμο ματς προς το τέλος των play offs θα σκεφτούν το ενδεχόμενο ορισμού ξένης τριάδας σε κάποια αναμέτρηση).

Tα ονόματα των ξένων διαιτητών αναμένεται να ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών και η διαδικασία επιλογής μόνο εύκολη δεν ήταν.

Όχι μόνο λόγω της αρνητικής διάθεσης αρκετών διαιτητών για ταξίδι σ’ αυτή την περίοδο, αλλά και λόγω των περιορισμών (τεστ κορονοϊού – καραντίνα 14 ημερών για ταξιδιώτες από συγκεκριμένες χώρες), και της διαδικασίας που πρέπει να ακολουθηθεί (τεστ πριν και μετά την άφιξή τους στην Ελλάδα, αλλαγή όλης της διαιτητικής ομάδας σε περίπτωση κρούσματος).

Δεδομένου, άλλωστε, ότι ακόμα δεν έχουν αρχίσει εκ νέου οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η Ελλάδα πιθανότατα θα είναι η πρώτη χώρα στην εποχή μετά το lockdown στην οποία θα σφυρίξουν ξένοι διαιτητές!

πηγή: Gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button