Άλλα αθλήματα

«Μην πυροβολείτε τον Γ. Βασιλειάδη»

«Δεν είναι νόμος του κράτους, είναι σχέδιο νόμου προς διαβούλευση» τόνισε στο Αθηναϊκό  Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Κώστας Θάνος, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που έθεσε προς διαβούλευση ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο Ολυμπιονίκης και πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης κάλεσε τους αθλητικούς παράγοντες να προχωρήσουν σε ένα γόνιμο διάλογο και να καταθέσουν τεκμηριωμένες προτάσεις. Τέλος χαρακτήρισε τον Γιώργο Βασιλειάδη έναν από τους πιο θετικούς υφυπουργούς που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια από αυτό το πόστο.

«Δεν είναι νόμος του κράτους, είναι σχέδιο νόμου προς διαβούλευση. Το νομοσχέδιο, από όσο το διάβασα, σίγουρα έχει πολλά σημεία τα οποία πρέπει να διορθωθούν και κάποια που δεν είναι μάλιστα εφαρμόσιμα», τόνισε αρχικά ο Κώστας Θάνος και αναφέρθηκε στη συνέχεια στα άρθρα που θεωρεί ο ίδιος ότι έχουν πρόβλημα. «Το θέμα των προπονητών, οι αρχαιρεσίες, ο διαχωρισμός της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας με τις άλλες ομοσπονδίες είναι κάποια από τα άρθρα που πρέπει να διορθωθούν. Επίσης με στεναχωρεί που δεν συμπεριλήφθηκε σε κανένα άρθρο η βελτίωση των προνομίων των αθλητών, ενώ νομίζω είναι άστοχος και ο τίτλος «Εκδημοκρατισμός του αθλητισμού»».

Ο Κώστας Θάνος πάντως στις δηλώσεις του στο Αθηναϊκό  Μακεδονικό Πρακτορείο επεσήμανε ότι δεν θα πρέπει να λέει η αθλητική κοινωνία «όχι σε όλα», αλλά θα πρέπει να κάνει ένα γόνιμο διάλογο με τεκμηριωμένες προτάσεις: «Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι του αθλητισμού με προεξέχουσα την Ολυμπιακή Επιτροπή, στη συνέχεια τις ομοσπονδίες και ενδεχομένως κάποια σωματεία ή μεγάλες προσωπικότητες του αθλητισμού, δεν πρέπει να κάνουμε άγονο διάλογο, θα πρέπει να τοποθετηθούμε με προτάσεις και αντιπροτάσεις οι οποίες θα είναι τεκμηριωμένες.  Οι άνθρωποι στις ομοσπονδίες ζουν καθημερινά τα προβλήματα και να φτάσουμε σε σημείο να λέμε μόνο ότι είναι απαράδεκτο ένα νομοσχέδιο, χωρίς να κάνουμε τίποτα άλλο δεν μας τιμά».

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΟΠ μάλιστα υπερθεμάτισε στην μέχρι τώρα παρουσία του Γιώργου Βασιλειάδη στη θέση του υφυπουργού: «Αυτό που θέλω να εστιάσω είναι ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πυροβολούμε τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, διότι κατά γενική ομολογία, μέχρι να τεθεί προς διαβούλευση το σχέδιο νόμου, είναι ένας από τους πιο θετικούς υπουργούς που έχουν περάσει από αυτή τη θέση. Δεν πρέπει να τον ρίξουμε στην πυρά και να καταδικάσουμε έναν υπουργό που έθεσε προς διαβούλευση ένα σχέδιο νόμου και τονίζω είναι σχέδιο και όχι νόμος του κράτους, που πραγματικά έχει πολλά κενά. Ο Γιώργος Βασιλειάδης είναι ένας υπουργός που ακούει, το γραφείο του είναι πάντα ανοιχτό και τα τελευταία δύο χρόνια έχει λύσει χρόνια προβλήματα».

Τέλος αναφέρθηκε και στις κινήσεις που θα κάνει η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης: «Από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω η ΕΛΟΠ θα καταθέσει προτάσεις βελτίωσης. Αυτό θα πρέπει να γίνει σε θεσμικό επίπεδο και να σχηματιστεί μια τεκμηριωμένη αντιπρόταση και όχι μηδενιστική. Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης από όσο γνωρίζω θα ζητήσει εκ νέου σύγκλιση από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, όχι για να κρίνουμε το νομοσχέδιο, αλλά για να καταθέσουν όλες οι ομοσπονδίες συγκεκριμένες προτάσεις».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button