ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Ο Πετράκης, η Λαμία και τα συστήματα!

Νέος προπονητής, αλλαγή σελίδας αλλά και νέο σχηματισμό στον ΠΑΣ Λαμία;

Απο χθες η ομάδα του ΠΑΣ Λαμία άλλαξε προπονητική σελίδα, καθώς ο Άκης Μάντζιος αποτέλεσε παρελθόν έπειτα από 28 ματς και τη θέση του πήρε ο 32χρονος Γιώργος Πετράκης.

Ο Πετράκης, αν και νέος έχει εργαστεί σε αρκετές ομάδες, κυρίως της Κρήτης απ΄όπου και κατάγεται ενώ τα τελευταία προπονητικά του χρόνια τα πέρασε στην Football League ή SuperLeague 2 με την ΠΑΕ Χανιά και τον Καραϊσκάκη Άρτας.

Γνωρίζει αρκετά καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο ενώ τις περισσότερες φορές έχει δουλέψει κάτω από δύσκολες συνθήκες, κάτι που του έχει δώσει εμπειρία! Βέβαια, όσο αφορά την SuperLeague 1 δεν διαθέτει καμία ανάλογη εμπειρία μιας και ο ΠΑΣ Λαμία είναι η πρώτη του ομάδα στην μεγάλη κατηγορία!

Ας πάμε να πιάσουμε όμως το θέμα των συστημάτων. Και όταν λέμε σύστημα εννοούμε τον σχηματισμό που θα επιλέξει ο Πετράκης να παρατάξει τη Λαμία στα επόμενα ματς των play out.

Η λογική λέει πως το σύστημα δεν θα αλλάξει, καθώς έχει μόλις λίγες ημέρες στην ομάδα και θα ήταν ανούσιο να προσπαθήσει να αλλάξει νοοτροπία στους παίκτες μέσα σε λίγες προπονήσεις, αλλά ίσως δούμε αλλαγές προσώπων στην ενδεκάδα.

Το αγαπημένο σχήμα του Πετράκη είναι το 4-2-3-1 ή το κλασσικό 4-4-2. Το πρώτο είναι το σύστημα το οποίο και ακολουθεί τον ΠΑΣ Λαμία τους τελευταίους (πολλούς) αγώνες με κάποιες διαφοροποιήσεις!

Το 4-4-2 είναι σχεδόν άγνωστο για την ομάδα της Φθιώτιδας, μιας και κανένας, εκτός του Μάκη Χάβου σε ορισμένα παιχνίδια και όχι από την αρχή του ματς, δεν επέλεξε να αγωνιστεί!

Σύμφωνα με το ρόστερ και τους παίκτες που διαθέτει αυτή τη στιγμή η Λαμία, ο Πετράκης ως εύκολη λύση προφανώς και θα επιλέξει να παρατάξει την ομάδα του με σχηματισμό 4-2-3-1, με δύο αμυντικά χαφ, ένα δεκάρι τους εξτρέμ και τον σέντερ φορ!

Στις δύο τελευταίες του ομάδες, ο Κρητικός προπονητής δοκίμασε 4 διαφορετικά σχήματα! Τις περισσότερες φορές είδαμε για παράδειγμα τα Χανιά, να αγωνίζονται σε σχηματισμό 4-4-2 έχοντας πάρει και τα περισσότερα θετικά αποτέλεσματα.

Πιο κάτω βλέπετε τον σχηματισμό των Χανίων στη νίκη της ομάδας με 3-0 επί των Τρικάλων!

Εδώ βλέπετε το σύστημα που παρέταξε ο Πετράκης, στον αγώνα της Κρήτης ανάμεσα στον ΟΦΗ με το τελικο σκορ να είναι το 1-1!

Στα Χανιά, τα περισσότερα αρνητικά αποτελέσματα τα είχε όταν τοποθετούσε την ομάδα του σε σύστημα 5-4-1… Συνολικά, είχε 4 ισοπαλίες, 1 νίκη και 2 ήττες!

Δείτε πιο κάτω το σύστημα των Χανίων, στη νίκη με 0-1 επί του Απόλλων Πόντου έχοντας σχηματισμό 5-4-1.

Την μοναδική φορά που ο Πετράκης χρησιμοποίησε σχήμα 5-3-2 ήταν στην τεράστια νίκη του Καραϊσκάκη Άρτας με 2-0 επί της Παναχαϊκής.

Δείτε το σύστημα του τότε αγώνα:

Για να ολοκληρώσουμε το θέμα μας, η λογική λέει πως ο Πετράκης θα επιλέξει στα 4 τελευταία ματς του ΠΑΣ Λαμία, μία γνωστή συνταγή και για τον ίδιο αλλά και για την ομάδα έχοντας αξιολογήσει όσο προλαβαίνει το ρόστερ, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η χρονιά και αν τελικά ο Έλληνας κόουτς παραμείνει στον σύλλογο της Φθιώτιδας, τότε θα δούμε την «κυανόλευκη» εξ΄ολοκλήρου στημένη από τον ίδιο!

Διαβάστε επίσης

Back to top button