ΑφιερώματαΝέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Το σύμβολο της αιώνιας πόλης κλείνει σήμερα τα 41

Αν ήταν μνημείο θα ήταν το Κολοσσαίο, αν ήταν μονομάχος θα ήταν σίγουρα ο Ράσελ Κρόοου. Ο λόγος φυσικά για τον Φρανσέσκο Τόττι, το ποδοσφαιρικό Τοτέμ της Ρόμα που δεν την πρόδωσε ποτέ και δεν φόρεσε ούτε..φανελάκι άλλης ομάδας.

Ο Τόττι κλείνει σήμερα τα 41 και εμείς το αποδίδουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής.

Από τα 12 του είχε βολιδοσκοπηθεί από την Μίλαν η οποία μάλιστα πρόσφερε “γη και  ύδωρ” στον ίδιο και την οικογένειά του, βάζοντας στο τραπέζι 75 χιλιάδες ευρώ (!) για τον 12χρονο (επαναλαμβάνω) Τόττι. Πως άλλωστε μπορεί να εξηγήσει κάποιος το πλούσιο ταλέντο του από νεαρή ακόμα ηλικιά. Για την ιστορία, οι γονείς του αρνήθηκαν την προσφορά και ο φίλος της οικογένειας Τόττι έδινε πρώτος το σύνθημα λέγοντας πως  “ο Checco είναι κάτι το μοναδικό και η καρδιά του χτυπάει ήδη για τη Roma”. Η Ρόμα κινήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες τον απόκτησε και βρήκε και δουλειά στον πατέρα του σε μια τράπεζα.

Το ντεμπούτο του έγινε στις 28 Μαρτίου του 1993 όταν αυτός ακόμα δεν είχε συμπληρώσει καν τα 17 σε ένα Μπρέσια-Ρόμα ενώ το πρώτο γκολ το έβαλε την επόμενη χρονιά στο Ρόμα- Φόγκια  με συρτό σουτ ανοίγοντας λογαριασμό σε μια καριέρα γεμάτη από τέρματα με το ημερολόγια να γράφει 4 Σεπτεμβρίου 1994.

Συνολικά έβαλε 262 γκολ σε όλες τι διοργανώσεις. Επίσης ήταν βασικό γρανάζι στο πρωτάθλημα της Ρόμα το 2001 το οποίο παραμένει το μοναδικό του παράσημο με την Ρόμα, ωστόσο είναι ο τίτλος που δεν θα άλλαζε ούτε με 10 τρόπαια σε άλλη ομάδα.

Επίσης ο Checco το 2006 πανηγύρισε με την Εθνική Ιταλίας το Μουντιάλ αναγκάζοντας έτσι φίλους και εχρθούς να υποκλιθούν στο μεγαλείο του.

Τα λόγια όμως πολλές φορές είναι..φτώχεια. Ας μιλήσουν οι εικόνες:

https://www.youtube.com/watch?v=114xm31BPrE

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button